Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Тридесет признака, че сте пенсионер
анализиdrakson написа
След цял живот бачкане на държавна работа мечта за всеки “обикновен човечец” е да излезе в пенсия и да си почива, така де физически да се възстанови. Лошото е, че това е една всеобща заблуда. Когато човек спре да работи той се превръща в търтей и започва да оглупява (меко казано). Ето няколко признака на паразитизъм, така де, че сте пенсионер.

1. Сутрин ставате колкото се може по-рано, въпреки че нямате никакви задължения и можете да спите до късно.

2. Отглеждате си животни в междублоковото пространство.

3. За закуска обичате мекици. Специалитет в домашната Ви кухня е мекици в “попара”. В същност правите от всичко във всичко “попара”. Пример – попара от печен хляб, надробен в компот от череши. Mmm, Delicious!

4. Обичате да ставате нощем, често ходите до тоалетна, но само по презумция, а не защото Ви се ходи... Е как, нали вече сте пенсионер...

5. За Вас чесънът, лукът и ряпата са най-полезните зеленчуци, лекуващи болести от ракови образования до сифилис. Колкото по-гнусно и миризливо е това, което ядете (или използвате като лекарствено средство), толкова е по-полезно!

6. Хигиената за Вас това е превземка. Къпете се само в Неделя, най-често. Правите редки изключения с важни празници и посещения при лекар.

7. Тишината Ви помага, обичате да гледате телевизия със спрян звук, обстановката не е депресираща, а “успокояваща”.

8. Рядко вдигате телефона и никога не отваряте външната врата поради липса на ентусиазъм и пълно изоставяне в ръцете на бездействието.

9. Всеки ден си повтаряте колко запада днешната младеж и колко е ниска пенсията, за сметка на цените на лекарствата.

10. Обичате да контактувате с други пенсионери, чувствате се в свои води, тъй като разговорите Ви са на изключително ниско интелектуално ниво.

11. За Вас пейките в парка са като дискотеките за младите хора. Разликата е там, че Вие трудно отивате до парка, а пък ние трудно се прибираме от дискотеката. 

12. Твърдите, че пушенето е изключително смъртоносно. За по-голяма ясното прикрепяте като фактология някоя идиотска случка с приятел на ваш приятел, чиито дъщеря при снимане на белия дроб се оказало, че е станал като черния. Да го наречем “пенсионерски фолклор”. По подобен начин стои проблема с пиенето.

13. Обичате да се обличате добре, с няколко блузи, пуловери, елечета, та дори и шапки. Чувствате се сигурни, но си имате “едно на ум” и пазите кръста си.

14. 90% от времето Ви е заето в лежене пред телевизора. В студения сезон трябва да се внимава за това Вие се увивате като пашкул с няколко одеала и само част от тялото ви се прокрадва през тънък процеп и държи вашето любимо устройство – дистанционното.

15. Обичате да гледате телевизия и да сменяте каналите. Държите бутона Up в рамките на 30 минути, търпеливо проследявате периодичната смяна на кадрите и вътрешно се забавлявате какви звуци се получават при смесването им.

16. Старателно се грижите за мустаците си (важи и в двата пола).

17. Изборите за парламент или кмет за Вас са празник. Ако изобщо сте дремнали се събуждате в 5 сутринта, минавате да вземете своите съмишленици от квартала и групово и нетърпеливо заставате пред избирателната секция, готови да пуснете своя глас в името на “каузата” и евентуалните промени, които може изобщо да не доживеете...

18. Гласувате по презумция, не по разум. Вие сте така нареченият “твърд електорат”

19. Разделени сте на два отряда, крайно-леви и крайно-десни. Много от представителите на политическа Ви идеология вече измряха.
20. Плетенето на терлици и шиенето на палатки е неописуемо удоволствие.

21. Поликлиниката е втори дом за Вас. Там е топло, пълно с ваши приятели и основателна причина да сте там винаги има. Често срещано явление е да отидете в 8 часа сутринта при положение, че лекарят Ви е втора смяна и започва в 13:00. Защо пък да не почакате, нали има с кого да си поприказвате.

22. За Вас няма никакво неудобство, запознавате се лесно със себеподобни. Общата Ви приказка започва с жалбите за ниски пенсии, няколко перманентни болести, проблемите около сина Ви и неговите внуци и т.н.

23. Изключително много се притеснявате за здравето си – освен увиването с одеало тип “Тутанкамон” (мумифициране), Вие обичате да си мерите кръвното със специален апарат. Правите го по няколко пъти дневно и въпреки, че в повечето случай не чувате ритъма на сърцето ви поради старческа глухота, Вие измисляте някакъв резултат и ако той е добър, това е повод за вътрешна радост, а ако е лош – нова тема, около която да се въртят разговорите в парка на другия ден.

24. Предпочитате да похапнете порция боб вкъщи пред това да вечеряте в ресторант, обяда в ресторант пък за вас е чиста проба прахосничество и глупост.

25. Предавания като Big Brother и Star Academy отварят дълбоки бездни в ярката Ви емоционалност. Не пропускате нито за минутка движението на всеки от героите!

26. Възприемате всичко ново като нещо опасно, слагате си очила като предпазител от обсебващата до мозъка на костите сила на облъчване на компютъра.

27. Обичате да четете пресата, от ранни зори търчите към бутката за вестник “Трета възраст”, “Земя”, “Пенсионер”, както и луксозните за Вас списания като “Шок”, “Сензация” и “Уикенд”.

28. Обичате да следите всичко около вас и да си врете носа къде ли не, смятате, че все нещо се крои за това сте нащрек и не губите нищо от погледа си.

29. В обществени прояви и масови митинги сте първи независимо с каква насоченост са, важното е “народеца да не е гладен”, а Вие да сте в първите редици наред с лумпените.

30. Термини като “популизъм”, “космополит” и “двуполюсен модел” Ви плашат до смърт.


Когато един човек достигне възраст до около 55-60 години, независимо от състоянието си, той започва да се възприема като старец. Малко са хората, които въпреки физически да не са като на 30-40, духом все още са в пълната си сила. Радетел съм на това да остаряваме не изведнъж, не когато удари часът и станем от 54 на 55, а да се радваме на всяка година жизненост и да я използваме пълноценно. Човек загуби ли веднъж инерцията, после тръгване няма...
П.С. Не навсякъде съм писал “Вие” с главна буква, явно и аз остарявам, че ме мързи да го редактирам 


All rights reserved by DrAkSoN®
Публикувано на 28-03-2006 @ 00:00:00 EEST от pink_devil
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: анализи
· търсене в статии от: pink_devil


най-четената статия в: анализи:
ПЪРВОТО ЕБАНЕ

рейтинг на статия
средна оценка: 3.94
Гласове: 319


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?