Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Home: За справедливостта
анализиyurukov написа
Като малък имах изключително изострено чувство за справедливост. Кака веднъж ми изяде една кифла с мармалад. Спомням си колко бях разстроен за това посегателство в личното ми пространство... и какво беше опиянението от отмъщението: дълги години посегателства върху нейна собственост, оправдани само с репликата "А ти помниш ли оная кифла?". А даже не обичам кифли с мармалад.

В тинейджърските години особено се впечатлявах от екшъните. Обикновено в началото на филма на главния герой му се случва нещо лошо - отвличат, изнасилват и убиват (последователността не е задължителна) жена му, дъщеря му, най-добрия му приятел. После той избива всички щото така е справедливо. Освен филмите на Стивън Сегал - той винаги спасява света.

Като по-голям заради това чувство за справедливост имах проблеми в общуването с другия пол. Нещата си дойдоха на мястото чак когато преглътнах факта, че повечето жени са манипулатiвни кучки... и че това си има свойте предимства.

Туй всичко го казвам, да знаете що за хора сме - справедливи. Това, съчетано с един недооценен фактор: ниско съдържание на йод във водата в Благоевград* ни прави град на избухливи глупаци с безумна вяра в доброто, истината и справедливостта.

Преди месец (09.11.2007 г.) на петима благоевградски полицаи бяха издадени присъди за 91 години лишаване от свобода, което според моят "вътрешен кодекс на справедливостта" вече е пълен абсурд дори за България. Преди две години (10.11.2005 г.) при полицейска операция (в рамките на акция "Респект") за задържането му почина Ангел Димитров "Чората", за който измежду обвиненията в престъпна дейност и коментарите на журналисти, някак си се изгуби факта, че също е човек, при това мъртъв и обществото дължи на него и роднините му поне справедлив и открит процес.

Бесен съм на журналистите. Описват македонски тройки ** и оргии без да си мръднат (извинения към всички, дето недолюбват безмислените цинизми, ама не се сдържам вече!!!) к?ра щото така е най-лесно. Не ви ли е срам бе, да манипулирате хората?! И то от некадърност. Седни прочети малко бе, майка ти! Като лешояди са жадни за човешка драма и страдание, защото читателите (и на тях п?чка им майчина) за туй купуват в-к Струма, да видят, че някой е по-зле и да си кажат "Баах ти се е нахендрил завалията... чакай бе, аз тоя го знам!".

По съда няма да псувам (щото са се скрили зад брутална административна машина, а и йода не ми липсва чак толкова много), ама си е голема педерастия да забраняват на полицаите две години да публикуват оневиняващи ги данни ... щото делото не било открито. Открийте го бе!!! Туй искам аз - направете публичен процес, пък да видим кой крив кой прав!!!

Ако вида кривда - ке се бия, ей!!!

Мразя спама дееба, ама зарад каузата си струва: http://www.savejustice.org

* според медицинските списания ниското съдържание на йод принуждава организма да използва аминокиселината тирозин за производство на щитовидни хормони, които нормално се създават без нея в щитовидната жлеза. Като най-преки последствия се наблюдават: увеличаване на клетките на щитовидната жлеза; кретенизъм; забавен растеж; умствено изоставане.

** македонска тройка - двама се чукат, а от страни лежи един мъртъв.
Публикувано на 21-12-2007 @ 00:00:00 EET от badmin
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: анализи
· търсене в статии от: badmin


най-четената статия в: анализи:
ПЪРВОТО ЕБАНЕ

рейтинг на статия
средна оценка: 0
Гласове: 0

отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?