Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Ако операционните системи бяха автомобили
компютърджийскиSonic написа
... Tа нека приемем Виста за едно футуристично Ферари - наистина уникална кола, която не всеки може да си позволи. Тя има уникален дизаин, двуместна е, багажника и е малък, но пък пращи от конски сили, които естественно се диктуват от двигателя, който и е инсталиран, пълна е с екстри - от автоматично вдигане на фаровете при различни затъмнения, до автоматична настройка на радиото на любимата ви музика, която не сте търсили, а просто сте споменали на влизане, гумите автоматично се напомпват при спукване, а огледалата се самоприбират ако са близко за удар при разминаване с друг автомобил.

... Tа нека приемем Виста за едно футуристично Ферари - наистина уникална кола, която не всеки може да си позволи. Тя има уникален дизаин, двуместна е, багажника и е малък, но пък пращи от конски сили, които естественно се диктуват от двигателя, който и е инсталиран, пълна е с екстри - от автоматично вдигане на фаровете при различни затъмнения, до автоматична настройка на радиото на любимата ви музика, която не сте търсили, а просто сте споменали на влизане, гумите автоматично се напомпват при спукване, а огледалата се самоприбират ако са близко за удар при разминаване с друг автомобил. Системите за блокиране при евентуален сблъсък с фатален край сработват още преди да сте тръгнали на това пътешествие, и ви предупреждават за евентуалната опасност. За сигурността и : инсталирани са поне 5 видими и поне още 5 невидими датчика за чуждо присъствие, които могат не само да ви осведомят за чуждото лице, но и да не му дадат достъп до заплаващия механизъм дори и спец да е. В нея се чувства човек напълно конфортно, айродинамика - каквато не е показвана до сега, усвежители на въздуха , настройващи се при преминаване през различни участъци от пътя , автоматично проветрение и подържане на постоянна темпуература.
Двигателя е от стомана с много добри качества, и всички колектори са от никел-ванадии-хром сплав, издържаща на какви ли не условия и проблеми, всеки един елемент е направен от скъпа-по-скъпа сплав с качество, което гарантира работа и в най-лошите условия.
Понася механични удари с сравнително голяма сила, и се саморемонтира след това.
Уникално кола както казах в началото - а сега лошите новини за нея : малко е по-сложна от обикновенна кола, гори малко повече, не приема инсталиране на некачествени части , или такива направени от безизвестни фирми в близкия исток и север, и е крайно предвирчива към бензина и маслото които и слагате.

А сега трябва да изберем подходяща кола за ХР ... но каква да бъде ... за да разберем коя е точно въпросната кола - ще трябва на базата на Виста да сравняваме...
Е - ХР е 8 години по-стара ... оки -няма проблеми - доста коли са на 8 години и пак си вървят. 4 местна е , и седалките са малко изтъркани от сядане. Много често е ползвала като превозно средство за превоз и на различни от човек същества ( зайци, кози , овце и прочие ). Има голям багажник ( то направо на пикап прилича ) но за сметка на това е по-малко от половината конски сили на Виста, двигателя е съвместна разработка на производителя и незнайни загадъчни сили .
Всички колектори са пластмасови, а тръбичките и маркучите са от обикновен материал.
Относно екстрите : Огледалата не са прибират , а дори имат афинитет към счупване при разминаване с по-тежки автомобили. Радиото се разтройва и от най-малкото смущение, така че после ти отива деня в настройки или търсене на подходяща станция. Гумите ако се спукат , обикновенно ще причинят и повреда на джантите, а може и някои ос да стане на парчета, което естестенно ще доведе най-малко до подняма на купето , а може и финала да е с фатален край, дотолкова че дори и за "Балканто" да не става. Колата има айродинамична форма, но е съвсем опростена, и често комар, муха или някоя друга буболечка при сблъсъка си може да доведе до проблем , заличим единствено с пребоядисване. За тази цел се създават буквално всекидневно тонове различни антибъг системи, които на реклама ви пазят идеално, но резултатите обикновенно са доста по-Реалистички. Дори има и записани случай в които антибъг системата ви е предизвикала случайно задръстване на двигателя с пясък ( нищо че сте спрели в гаража и в радиус от 100 километра няма толкова наситена прашна зона ). Относно механичните удари - спомням си че на съседа 2 годишния син беше сядал върху предницата на въпросната кола - такова странно изкривяване на ламаринате не бях виждал . Човека в какви ли не сервизи и тенекеждии ходи - и всички вдигаха рамена - само след подмяна на купето би се оправила според тясни специалити.
Иначе пък каквито и части да и сложите - върви, дори абсолютно друг двигател да и сложите - пак ще върви ( с малко тунинг ).
А сега и лошите новини : Има афинитет към честа смяна на двигателя и купето, много лесно пали, но за сметка на това може така да блокира при старта че да се наложи механично премахване на част от компонените на двигателя без да има видима причина за това. Докато си карате с 150-200 - може да се самозапали и да се забие в случайно дърво - отново без обясними причини за това.
Спред мен - тази кола ще да е само някоя Лада Самара, до някоя истрадал Форд Ескорт от 2000-та година. Ще познаете заклетите потребители на този автомобил по това че често обичат да наричат потребителите на Виста ферари – тъпаци защото са платили 2-но по-голяма сума от тази, която те са борили за своя автомобил.

Сега неминуемо идва реда на Линукс – това е една много странна кола, почти безплатна , при покупката на която ви дават в отделно кашонче всяка част, и дистанционно, което като се приберете у дома си , и разопаковате всички части в гаража си , натиснете бутончето „компилирай сега” и за 2 часа имате униклана кола, която се самоусъразмерява за гаража ви и вашата височина и тегло. Тая кола е наистина уникална , може буквално да и инсталирате части от самолет, и тя ще ги трансформира в годни за употреба в нейния конкретен случай. Не я интересува с какво гориво карате, не и пука за малото, дори някои споменават че по средата на пътя им свършило горивото и се изплюли в резервоара и вдигнали дори по-висока скорост от предишното зареждане с магарешка урина. Колата буквално свети в всеки един аспект, а на местата къде не свети достатъчно са оставени предвидливо отвори за инсталиране на неони или контаци за външни лампи , колкото и неуместно да изглежда. Вдига от 0 до 150 за по-малко от секунда , спира особенно плавно и внимателно , при което може да отстрани неизправности създадени по време на пътуването. За екстри – няма какво да говорим – толкова е богата на екстри че дори и тези , които я произвеждат буквално незнаят колко чудеса могат да се накачорят в купето и , и в бафгажника, затова предвидливо са оставили стандартни сокети на всяко възможно място. При спукване на гума – гумата се самоотделя без да има нужда от спиране и новата си самоизраства на нейно място и се самонадува. Относно сигурността : ако се опитате да влезете в такава кола – това неминуемо ще доведе до повреда на вашата собствена ?! При повторен опит и успех ( обикновенно след години мъки и упорит труд ) тя ще самозадейства микро ядрената бомба оставена в двигателя ви , като екплозията ще направи на пух и прах всичките и части – така че да ви стане гадно задето сте се мъчили да я откраднете. Лошите новини : Ами проблема е там че управлението и е изцяло механично , в купе предвидливо са оставени лостове , бутони и датчици колкото са необходими за построяването на 3 самолета от висок клас, а инструкцията за екшлоатация и употреба обикновенно се изучава в специален курс – с продължителност от 5 до 10 години, като след завършване на курса вие влизате автоматично в списъците с евентуални заподозрени за големи банкови обири и терористични действия. Това създание неминуемо се оприличава на колите , които излизат от сервизите за тунинг, които гледмате по телевизията – много редки, и често единички бройки с много издивидуалкен контруктивен подход. Ще познаете потребителите на тези редки автомобили по това че те винаги се държат странно и са сравнително мрачни хора, обикновенно заради огромното количество ръководства изчетене в търсене на акумодиращото устроиство , което никои освен тях не разбира за какво се ползва.

МакОС – Много дружелюбна кола, максимално опростен интерфеис, много красива с изгладени форми на външен вид, уникален двигател с невероятно лесен ремонт , извършван само от специалисти ?!При закупуването на колата ви дават безплатно и уникален абонамент за музика и филми , които можете да гледате направо от гаражите на прозиводителя. Подръжката е почти минимална , но за сметка на това се прави само от вещи лица на компанията. Колата работи само с двигателя за които сте си платили. Впрочем може да работи с всеки един двигател на компанията производител, но трябва да си платите лиценза за ползване , иначе не пали при никакви условия. Седалките са кожени, но въпреки това не ви запотяват дори и в най-топлите дни. Вентилацията и ароматизаторите могат да се сменят автоматично отдалечено от фирмата производител, но никога няма да са в ваш ощърб – всичко е автоматизирано да се ръководи почти до съвършенство от централния гараж, така че ве минимално да се грижите за проблемите, които могат, или немогат да възникнат. По-лека е от другите коли, но по твърдост не отстъпва на никоя – ако случайно я драснето , ударите, че дори и блъснете – ще ви изпише надпис на касетофоно „сега съм в процес на саморемонт, моля прочетете лицензното си споразумение на производителя и всичко ще е готово за 5 минути” , и наистина така става. Обаче дори и да ви се спука гума – само лицензиран специалист може да ви я залепи или подмени. Лошите новини : Твърде малко е известна архитектурата на широките маси монтъори , което често отблъква потенциалните копувачи. А цената и дори е по-висока от тази на Виста фераритата. Ексклузивно се продава за Северна Америка, а в Европа – само чрез поръчка и много зор. Бензина и маслото могат да са само на фирмата производител, в протичен случай рискувате да нарушите лицензните спогодби и никога повече дса не бъде ремонтирана от производителя. Това ще да е някоя от тези футуристичните електрокари на Тесла моторс. Тези потребители обикновенно или са с перфектно изгледени дрехи и с излъскани врътовръзки говорещи за финанси, или се снимат в някои американски филм.

Уиндоус 98 – тази кола ни е до болка позната от пре-авто времето . С нея можеше буквално да си натовариш магарето за шофъор и пак щеше да върви. Много упорстен дизай, да не казвам прост и груб. Но лесен за схващане дори и от първобитните хора. Километража и е до 500 , но няма данни някога да е вдигала повече от 100 защото при преминаването от 100 към по-вискоа скорост е съпроводено с блокирането на задния мост. Странен проблем единственно поправим с спиране и наново потегляне. Кара се без странични огледала , защото фабрично си падат, колкото и да се мъчите да ги закрепите. Естествено са правени опити да се заковат с чук и пирони на иначе дървената конструкция, но при опита се е отковала вратата и е паднал волана. Често виждана да се дърпа от впряг магарета, вместо да гори така скъпия бензин А98. Маслото е добре да се сменя поне веднъж дневно , дори и без да се акра, защото има записани случай на спонтанно втвърдяване на същото. Интересен е факта че могат въпреки всички изборени проблеми да се използва за какви ли не полезни цели а освен това е мнгоо екологична, защото двигателя и е само 100 кубика и може да се побере в какво ли не малко купе. Колата често е сравнявана с ултра екологична Волга изцяло на дървено купе.
Обикновенни притежателите на такива коли спорят с притежателите на ХР Фордчета че те са си дали парите напразно, и наричат потребителите на Виста Ферари – богохулници и идиоти.

ДОС – колело ... колкото и да ви се ще да го тунинговате – най-много мотопед да стане. Едноместно, често и безместно. То се ползва само от мега еко фенове, които не желаят използването на каквито и да е горива. А ползват масло – колкото да си смажат веригата. Често вече срещано само в музейни експозиции или в начални училища в крайно отдалечените дебри на държавите, или университетите подготвящи теоретично младото поколение за лудата авто надпревара.
Обикновенно ако срещнете все още жив потребител на това БПС и рядко МПС той ще замълчи и ще се просълзи като му разказвате за начина на използване на някои от по-горните автомобили.Бележка: dobre zabraveno staro
Публикувано на 04-09-2008 @ 00:00:00 EEST от badmin
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: компютърджийски
· търсене в статии от: badmin


най-четената статия в: компютърджийски:
Цигански пожелания

рейтинг на статия
средна оценка: 2.96
Гласове: 30


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?