Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Патокът герой
хахо и хохоDemonwind написа
Чета повестта на колегата oorka "Вътрешното..." и това ми навя "мили" спомени и от моите години в родната казарма, та реших и аз да драсна нещо, обаче считам, че е за повече от обикновен коментар.
В редиците на тогавашната БНА служих четири години по-късно от колегата, във времената, когато на мода вече беше "демокрацията".

Поделение на ВВС в живописна, пълна с мечки (чат-пат стръвници) местност край Самоков (на баир, разбира се), режим на тока, простотия до шия. По това време ротен старшина там беше т.нар. Шикшикáто (истинското му име така и не мога да си спомня, останал ми е само с чудатия си прякор) — личност, повтаряла трети клас осем години, и накрая прекратила образованието си, без да го завърши. Винаги преди обяд ни строяваше пред столовата и ни караше да маршируваме с песен. Той стоеше отстрани с една овчарска гега и който объркаше строя, получаваше гегата през краката с едно звучно:
— Ррррррр, ъс, ъс, ъс бряяяяя, не кърши строяяя! — човекът заработваше допълнително като овчар в свободното си време, та явно това си беше един вид професионално изкривяване.
Та този екземпляр един път ни разказа една история — отивахме до Самоков по някаква работа, казаха ни, че сме щели да разберем за какво става дума, когато стигнем, и ни бяха натоварили във "Виетнамката" — камионче-душегубка, пригодено за превоз на жив товар, с което щатните военни ходеха на работа от селото до поделението отгоре. Всъщност Шикшикáто разказа историята на двама свои колеги, а ние с едно бойно другарче просто бяхме безмълвни свидетели на това, което човешкия мозък, подивелия и оскотял човешки мозък, може да роди. А всичко тръгна от една патица, която камиона щеше да блъсне и заради която старшинката си удари коравата тиква в преградното стъкло, щом шофьора наби спирачките...
Та значи историята станала горе-долу година преди моя крак да стъпи в това поделение. Шикшикáто бил в отпуск, годишен. За море не бил и чувал, пък и не му трябвало — сега било времето да навърти дните за паша на овцете, за да може после съселяните му да не го търсят. Било знойно лято, а лятото по тези места е особено красиво и навява на какви ли не мисли. Легнал си бил Шикшикáто на една поляна, а овцете кротко пасели около него, зорко следени от овчарския пес. Лежи си старшинката, а му се ебе, та две не види. Лошо няма, обаче жена му (човекът беше женен, с две деца, дето, за разлика от него, учеха в селското училище) далеч, овцете пасат и няма изгледи скоро да свършат... Тогава в напечената от обедното слънце глава на Шикшикáто се родила гениалната идея да се задоволи с това, което има в момента подръка — стадото. Човекът надали е чувал думички като зоофилия или содомия, та дори окото му не трепнало, когато напънал първата овца. Дали е минал през цялото стадо така и не разбрахме, тъй като през цялото време зоофилът се смееше гъгниво, недовършвайки детайли от започнатото. Тия двамата старшини с него само наливаха масло в огъня:
— Я кажи бе, коча напъна ли го?
А оня се пали още повече:
— Абе я не га напнах, ама я га бех фанал, щех да му изправим рогите!
Начесал крастата си, Шикшикáто, та станало време за прибиране. Подкарал той пак задоволеното стадо:
— Ррррррррр, ъс, ъс, гя, гяяяя, уф! — и прочие други нечленоразделни звуци.
Щом пристигнали в селото, налазил и жена си. Обаче тя нещо не се дала и го изхвърлила с гръм и трясък. Тогава нашия видял кокошките в курника... След това, което станало, оцелели просто е нямало:
— Най ме беше яд, че тъкмо го нáвра до мъдете и оная земе, че гитиряса! И петело, и он се гътна. — разпалено обясняваше содомитът.
Тук обаче вече в историята се намеси и един паток.
— Гледам го, върти дирник из дворо, дека го делим с комшията. Викам си е те сеги ти съдрах гъзецо от ебанье. И го фанах! Пусти юрдек, три тека издеяни, доде фърли топа. Те това му се вика герой! — победоносно изгледа колегите си запотения старшина, обзет някак си от едно необяснимо самодоволство от извършеното. Ония не бяха първа линия на интелигенцията, обаче това им дойде малко в повече и взеха да гледат на съратника си някак си неестествено. На оня никак не му и пукаше, даже му стана още повече кеф...
Така, унесени в разказа за Патока Герой, стигнахме в Самоков. Сега с другарчето разбрахме за какво всъщност ни излезе късмета да си разходим задниците в есенния слънчев ден.
В болницата в Самоков лежеше свинаря, момче на 6 месеца по-малко служба от мен. Сега го изписваха, бяха му правили някаква лека операция. Дотук добре. Обаче във ветеринарната лечебница беше и казармения нерез — 200 килограмово чудовище, оплождащо свинете-майки в армейската кочина. Трябваше да вземем и него. Понеже отпред при шофьора на идване се возеше един от щатните, дето беше дежурен, та го оставихме в Самоков, сега тримцата хубостници старшинките се нагъчкаха като сардели там — на кой ли му се вози при нерез по планински път...
Така, след почти час лъкатушене по военния път в поделението пристигнахме тримата старшини, шофьора, другарчето, свинаря, аз, и разбира се, негово величество Нереза. Как не ни уби тая свиня по тоя път не знам, обаче знам, че като се запъна на вратата на камиона и не ще да слиза хем намерихме някаква плоскост та да се спусне по нея. Тогава на помощ дойде отново вездесъщия Шикшикáто, който взе един лизгар (права лопата) и с все сила (и огромна доза садистично удоволствие) изгърби горкото животно през ташаците. Прасето забрави, че въобще се е возило, после трябваше да го търсим из шубраците да го вкараме в кочината...
След тази случка и година служба (оставаха ми 6 месеца до мечтаното УВО) ми стана интересно какъв ли човек е жена му на Шикшикáто. И до ден днешен ми е чудно.
А иначе, когато влизахме в казармата, един издухал полковник — ЗКПЧ (заместник-командир по политическата част, тогава тази длъжност още я имаше) ни набиваше в главите, че имаме честта да служим в най-интелигентния род войски. Никога няма да забравя крилатата му мисъл:
— И сам войнът е сам! ...
Публикувано на 04-01-2010 @ 00:00:00 EET от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: хахо и хохо
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: хахо и хохо:
Перфектният ден!

рейтинг на статия
средна оценка: 4.45
Гласове: 24


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

хахо и хохо

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?