Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Скучен разказ за една овца
злоборадостноardea_alba написа
- Бориславо, аз теб не те виждам като шофьор.


Нацупване
- Пак не ме подкрепяш, никога не ме подкрепяш, винаги гледаш да ми кажеш...

....да ти кажа кво ма, овца? Да ти кажа истината.... това ти е проблема на теб – реалността. Ти не искаш да чуеш кво мисля, не искаш и оценка на ситуацията, искаш да чуеш нещо, което да ти ареса.

- Добре де, кво искаш сега? Не те подценявам, казвам ти. На пътя тряа да реагираш за част от секундата, а аз тва не моа си го представа.
Кво да те подкряпам ма, ти малоумна ли си? Да не си на 5? Кат си решила да правиш нещо – прави, кво ми дуднеш?Да не си 5-годишна дунда, която ми обяснява, че ше стане балерина? Да беше така, щях да те подкрепя – даже щях да ти обещая, че ше ти идвам на всичките представления. Щото докато станеш на 10, вече ще искаш друго, или пък ше вземеш да отслабнеш и да станеш наистина виртуозна балерина. Та ако беше 5-годишна дебеланка, която ми обяснява, че ше стане балерина, щях да те подкрепям. Ама ти си 22-годишна овца с рефлекси на предрусал с диазепам суек, която ми обяснява, че ше кара курсовете. И след 2 месеца заради големите ти бозки ше вземеш и книжка и ше идеш да се утрепеш, или да утрепеш някого. Е в тва ли да те подкрепя?
.... е убаво де, записвай ги тия курсове. Не съм казал че си малоумна или некадърна, само ти казвам, че нямаш способност да реагираш адекватно.

- Винаги ме поучаваш.... бля-бля-бля-бляя.....

Поучвам те аз.... на майка ти путката. Ми като винаги знам по-добре кво тряа да се направи, ше те поучавам. Като винаги правиш простотии, ше те поучавам. Стани ти по-умна, па фани ме поучавай ти!

След някое време:

- Отивам на изпит, пука ли ти изобщо?! Не ми пожела....

Кво да ми пука ма, да не е изпит по атомна физика? Мноо ясно, че ше ти дадат книжка. Да не мислиш, че на ония дърти кочове им пука кво си научила от правилника и как караш?


След обед:
- Взех го!

Е, чудо, да го еба....

След 1 час цялата рода знае, че Борислава е взела книжка. Карай....

След някое време:

- Искаш ли да идем някъде с на баща ми колата? Питах майка ми, дава я. Той спи. Ше я взема и ше идем на „Чайка”....
- Ми убаво, аре.
Ето, доверявам ти се, демонстрирам ти колко съм сигурен в твойте способности. Сядам да ме возиш, щото немам никакви съмнения ква велика шофьорка си.
.... и глей сега да ти кажа: Ти караш. Аз ше си мълча, нема да ти давам акъл, нема да ти се бъркам. В колата има един шофьор.
Пак ти обяснявам колко ти се доверявам, схвана ли?

- Добре.

Излизаме от гаража. Слизаме на улицата. Първо самостоятелно шофиране. Стоп, завой, стоп, право, стоп, завой.... общо 700 метра. Максимум. Спрели сме на кръстовище, ше правим U-turn. Наляво. Светофара се сменя, тръгваме. Съединител, волан – много рано изви волана, ше прегазим островчето - стържене на бордюри в шасито, сега и овцата разбира, че нещо не е наред.... и пуска волана. За секунда успявам да я погледна опулен, преди да се запъна с крака в пода и ръка в таблото. После отсрещната ограда скача върху нас, пиропатронът ми гърми в лицето, другия гърми в нейното /нека!/ , купето се пълни с дим, въздушната възглавница ме праска през муцуната, а капака й ми натъртва пръстите.... Овцооо, овцо. Мо’е ли да уцелиш баш сензорите на възглавниците? Ударихме се с не повече от 20 км/ч, как си се бех подпрял, немаше и да разбера, че сме се блъснали. От седалката немаше да мръдна. Сега ушите ми пищят, а ръката ми мяза на бухта. Карай....

Форда се е разчекнал. „Фокус”, не е лош, па е и нов. Е убав фокус му показа шофьорката – бронята е на асфалта, престилката се влачи, стопове и путки майни са на сол, джантата се е изчекнала на бордюра, а пиропатрона пред пътническата седалка е пръснал панормания джам. Нека!500 лева по ламарините и още 2 000 за нови еър-багс. И рев, рееев, рееееев!

.... и може би някой си мисли, че след таа случка овцата е седнала срещу мен и е казала:

„Трябва да призная, че ти беше прав да се съмняваш!”

Даа бе! Уй! Ако някой наистина си мисли така, направо му завиждам – явно е попадал само на най-прекрасни жени и тъне в блажено неведение относно мисловните процеси на оная порода овце. Според оная овца най-вероятно виновен за цялата работа съм аз, щото не съм я подкрепил навремето, кога заяви, че ше кара курсовете....
По каква логика – не ме питайте.


П.п. Хамелино, ако четеш – тръгнааме от блоковете пред ДНА, та стигнааме до кръстовището на „Петропавловска” и „Крайречнио булевард” край „Кауфланд”. После Петя беше снимала избушената ограда, та я беха пуснали у „Кон кура ми на ента” като забележителност....
Публикувано на 14-11-2011 @ 14:55:57 EET от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: злоборадостно
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: злоборадостно:
Darwin Awards

рейтинг на статия
средна оценка: 3.67
Гласове: 88


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

злоборадостно

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?