Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС ТРИФОНОВ
анализиDrinkalot написа
Да бе, да! Айде стига вече!
“Мерси” ще кажа аз на този глас народен! Не го искам!
Или поне да не ми се представя за народен! Че откъде у народа мезонети и BMW-та, бе, Трифонов?! Откъде у народа 10 000 на вечер? Народът до едното диванче го е докарал – е, още не е жълто, но скоро ще пожълтее...
Ти и народът сте две космически различни тела! Но не знам докъде ще стигне цинизмът ти да се правиш на народен трибун, та да продаваш на оня дето е днеска на един геврек я албум, я дъвка, я МТелПрима!!!

Но нека не бъдем емоционални, а хладнокръвно да анализираме най-новото зашеметяващо културно събитие на музикалния пазар у нас - излизането на новия албум на Слави Трифонов – “Vox Populi” или по български – “Глас народен”.

Освен владеенето на латински, Трифонов отново демонстрира и безпрецедентния си цинизъм, като за пореден път се самоназначава за Говорител на народа.

Предполагам, че идеята да се ползва римската сентенция е на някой мега-хипер-гига-идеолог, каквито са Петров и Дилов. И не съм изненадан! То не остана епоха и идеология не опоскана – то не бяха вавилонски кули, то не бяха варвари – дойде ред и на Цезарите!

На обложката Слави е изобразен като паметник. Приживе такъв си издигна само бай Тошо, но всички знаем какво се случи с него (не с паметника, а с бай Тошо). Да бъде паметник явно е отдавнашна мечта на Трифонов. Той винаги се е стремял поне 2-3 милиона зрители да идват и да поднасят цветя пред монумента му – тъй както младият пионер Станислав е полагал прясно откъснати зюмбюли пред вечния огън на Мавзолея!

Но какво представлява самият паметник? Това е бюст не на кого да е, а на някой римски император – Гай Славий Цезар, Нерон Трифонов или пък самият Славиан Август! Да, май ще е Август, щото точно този месец си е избрал Дългия да краси с мутрата си на календара на МТЕЛ! Това също е истинско сбъдване на Трифоновата мечта да бъде “августейший”, демек – най-велик!

Но този образ на пълководец и победител си има и обратна страна! Ако имаме очи да погледнем там, ще видим иператорът Трифонов, който за пореден път манипулира тълпата! От екрана той щедро обещава хляб и зрелища, но след финални надписи пали джипа и отива в Древното Симеоново, където на чист въздух може да изкрещи: “Да го духат бедните”! Ей това е то глас народен, нали?!

Направо не ми се говори за заглавието: вокс попули – вокс попули – кой ти го дава! Макар че едва ли бай Евстати Краниста от Пордим (таргет-групата на Слави Трифонов) ще разбере какво е това вкос попули! Ами че той се чуди с кой ръкав да си избърше потеклите вокс сополи и с какво да си сгрее измръзналите вокс кокали, та туй “Vox populi” ще му звучи по-скоро като някаква немска кабеларка!

Освен това – обърнете внимание – бай Евстати ще има честта да си купи албума от коледната промоция в пакет с карта “М-Тел ПРИМА” за 29.88! Ебаси! Не стига, че ще му слуша измислените парчета, ами ще трябва да води и измислени разговори по измислените цени на най-измисления мобилен оператор у нас! И това ако не е двойно преебаване – здраве му кажи!

Това ми прилича на промоция в “Била”: “Боза и пирони” – купуваш си боза и получаваш 2 килограма пирони! Вярно, в момента и двете не ти трябват, но бозата ще трябва да я изпиеш преди да е вкиснала, а пироните все някъде ще си ги зачукаш!

Аз, ако бях на мястото на фирма като “МТЕЛ”, здравата щях да се изплаша, защото дето мине Трифонов – трева не никне! Кажете ми кой от продуктите, на които той беше рекламно лице прокопса – дали кафето “Сага” или цигарите “Вайсрой”, дъвките “Дентал” или ракията “Булгара”?! Какво да кажем пък за горкичкия “Мобиком”, който с години трябва да оплаква милионите, които даде на Слави за рекламни акции с неясна цел и съмнителен резултат! “Булгартабак” пък направо изпушиха от турнета, които носеха дивиденти само и едниствено на Гай Славий Цезар!

А иначе за продукта какво да кажа – двете нови играчки Деси и Сашка са пуснати да попеят, но не чак толкова, ча да засенчат Народният Глас! Талантливите музиканти от “Ку-Ку Бенд” отново са стиснати като лимони, за да дадат и последните капчици сок на Бащицата! Направо от предаването е взет гениалният речитатив на Джоко Росич по “Йовано, Йованке” (що не?!), който е единственото истинско нещо в албума!

Това, което ме очудва, че във “Vox populi” все още няма песен на Ванката – безобидния малоумник, който в момента ни продава паста за зъби! Но Трифонов ще го направи и певец, вервайте ми!

Като заключение какво да кажа. Един съвет към Трифонов – слушай, Августейши! Ако искаш някой да даде пари за албума ти, трябва да намалиш самозабравата си! Намали я поне със седем осми.
Публикувано на 12-12-2002 @ 21:07:36 EET от radmin
 
анкета към статия
[ Резултати | Polls ]

Гласове: 0
Коментари: 0
В тази рубрика
· търси в рубрика: анализи
· търсене в статии от: radmin


най-четената статия в: анализи:
ПЪРВОТО ЕБАНЕ

рейтинг на статия
средна оценка: 4.35
Гласове: 369


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?