Хрониките на Абсурда
дата: 15-06-2009 @ 00:00:00 EEST
рубрика: злоборадостно


Намираме се в столицата. Аз й казвам голямото село, защото, както Голямото Пиле, е голяма и прилича на нещо, което всички знаем, че не би трябвало да е точно така. Е, това може да бъде обяснено и с факта, че цялостно страната не би трябвало да е това, което е. Все пак – всяко правителство на всяка държава има мафия... Но, и това е голямо „НО”, само в нашата държава мафията си има правителство... Трябва да сме горди – ние сме уникални!

Скъпи сънародници,
Гордейте се! Вие сте глупаци!

Като за встъпление, да разгледаме как стоят нещата в първичен план, т.е. Права и Свободи...

„Чл. 6.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.”У нас имаме равни стандарти. Имаш ли пари и подходящи връзки (един полицай и един депутат) – няма закони за теб. Ако пък си женен за щерката на богат руснак – ти си над закона и можеш да си го променяш, ако ти е нужно. Ако пък си лице на кампания „Не карай пил” и размажеш с колата си човек и вкараш младо момиче в кома, но пък имаш връзки и си женен за когото трябва – 2 години условно. Само да уточня, че 2 години условно получава човек за това, че се е ударил в камион на „Чистота” с 1 промил в кръвта и без пострадали. Трябва да се радваме на нашата гъвкава система и възможностите за алогични и парадоксални абсурди!
Нямаш ли условията, посочени по-горе – ти умираш, защото този който ги има те е прегазил с Ге-класата си и доволно пикае на гроба ти докато жена ти му разтрива гърба в новото си палто на цената на твоята годишна заплата.


Днес, драги сънародници,
Днес е денят, в който ние ще ви изиграем отново!
Нека заживеем по-добре, ние – депутатите, разбойниците и изменниците! А вие, глупаци, вие имате право на глас! Глас в пустиня!

Избори. Ще представя това явление, замествайки политиците с ябълки. Защо точно с ябълки? Ами защото не обичам ябълки, освен на пюре...

Това е също нещо, с което трябва да сме горди. Ние имаме уникалната и неповторима възможност да избираме между няколко вида ябълки. Всички те са червено-зелени, от едно и също дърво и по един и същи начин гледани. Ето как изглеждат:
1.) Гнила от ляво
2.) Гнила от долу
3.) Гнила от горе
4.) Гнила от дясно
5.) Тотално гнили
Разликата между тези ябълги е много голяма, нали? Толкова са разнообразни и толкова интригуващи, че не можеш да си избереш... Вие се смеете, скъпи читатели, но тъжно е. А най тъжното е следното...

Уважаеми г-н Председател,
Уважаеми г-н Премиер,
Уважаеми Народни Представители,
Уважаеми Сънародници
Днес предлагам да гласуваме забрана на протестите пред нашите сгради. Писна ми от тия досадници дето все искат от нас да работим. Не стига, че не мога да спя в залата, а на всичкото отгоре и ще ми пречат да си тръгна 15мин след като съм дошъл! Аман от тоя народ! Пък и от къде на къде ще требва да говорим на български в България?! Дайте да го махнем т’ва, че и без туй тука сме си аркадаши...

Народно събрание... Обор.

„Чл. 3.
Официалният език в републиката е българският.”
„Чл. 11.
(3) Партиите съдействуват за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Редът за образуване и прекратяване на политически партии, както и условията за тяхната дейност се уреждат със закон.
(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.”


Ето как стоят нещата – забраняват ни да протестираме, защото не им е удобно, пречкаме се. Гласуват си да махнат българският език, но на нас ни е забранено да протестираме и за това си траем да не се пречкаме. Съседите ни държаха границите затворени, защото бяха единни и защото имаха цел. Ние организирахме протест, биха ни, плюха ни и ние се прибрахме в хралупите. Защо? Пиша това и плача, защото на мен ми е мило за страната ми. Боли ме истински, когато отивам на площада да отстоявам своята национална идентичност и своите конституционни права, а на площада виждам дессетина души да пият бира и да се тръшкат, че няма никой. А вътре в така нареченото „народно събрание” (обора), костюмирани изменници с обувки за по 2000+ лева се хилят и ни сочат с пръст... Наричат ни на ‘чист’ български: „Будала!”... ‘Нашите’ ‘народни’ ‘представители’... И същите тези имат наглостта да застанат пред нас и да ни кажат, че те се борят за нашето благо! Мен ме боли заради тези предатели... а теб?

Колко от вас писаха по форуми и коментари на новините от протестите следните неща: „Аууу! Гадове! Какво ти ходене утре, още днеска съм там!” ; „Цяла нощ ще вися! Мамка им гадна!” ; „Айде да ходим! Да ги срутим тия боклуци!”...
Колко от вас отидоха? Колко бяха още същата вечер? Какво се случи?

„ ... Пием, пеем бурни песни
И зъбим се на тирана
Механите са нам тесни –
Крещим: „Хайде на Балкана!

Крещим, но щом изтрезнеем
Забравяме думи и клетви
И немеем и се смеем
Пред народни свети жертви...” (Христо Ботев „В Механата)
Уважаеми Сънародници, Приятели,
Днес заставам пред вас, не като Министър Председател, а като чиста проба престъпник, какъвто съм. Гласувайте за мен и ще можете да крадете и да убивате безнаказано срещу известните вече тарифи! Нека живеем в една по-хубава България!

Браво!!! Аплодисменти се чуват и хората скачат от радост! Някои от по-възрастните патриоти отронват сълза. Националните герои слязоха сред хората оградени от горилите си! Каква всеотдайност и какво народо-любие! Това са хората на народа!

(край на част първа)статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2929