Райска демокрация
дата: 30-06-2009 @ 00:00:00 EEST
рубрика: об-зор на


На Слави,
регионално неизвестният кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ- Варна, на когото след време ще носим цветя и питки със сол, просейки милост за живите.http://www.e-bane.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8531&postdays=0&postorder=asc&start=0

* * *
И като заваляха политически обещания, та цял месец. Хубаво отрупаха медиите. И от целия спам стана ясно едно - разделянето на българските политици на корумпирани от честни е същото като разделянето в българските ресторанти на пушачи от непушачи. Все едно да разделиш един и същи плувен басейн за пикаещи и непикаещи във водата.

Взаимните обвинения в корупция стигнаха кресчендо, при което слушащите си запушват ушите и вече не искат да знаят кой е крив и кой е прав. Алтернативата на днешните политически обещания е още по-ужасяваща. Тя е напълно в духа на най-старата демокрация, датираща още от Райската градина, когато Господ завел Ева при Адам и му рекъл: "Ето, избери си жена!"

В политическите скандали и всички следствия, и всички последствия, Ева се явява с мъжествени пожарникарски черти, свенливо водена за ръка от Всевишния на Републиката. А около нея- рояк незнайни шаферки, грижещи се за "успеха на всички нас" и изпълнили до дупка предизборните листи с обещания за невъзможното. Наистина, какво значение има факта, че духовното ниво на човека се определя от количеството съвест, което му се е отдало да събуди в епохата?

Усмихни се, България! Не случайно в химна ти се пее, че си земен рай! И демокрацията ти - райска. В това ежедневие дори новината, че са открили гена на вечния живот, изглежда леко обезсърчаваща.

В името на Отца и Сина (админа) и на Светия сайт, Амин.

статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2932