Как се затрих на 500 м. от нас ли? Па лесно
дата: 10-07-2009 @ 00:00:00 EEST
рубрика: по света и у гъз


Здравейте, аз съм , „почти изядената от кучета” и това уверявам ви не е индианското ми име, но е стара история... Преди десетина дни обаче преживях нова интересна случка в собствения си град, който твърдях до скоро, че познавам добре.

Реших да мина през „парка” до стадион Христо Ботев. Кое ме втрещи ще питате. Ами дребничкия факт, че на мястото на ”парка” сега има гъста, непроходма гора, като в руските приказки. В момента в който навлязъх в нея го осъзнах. Това откритие беше така неочаквано за мен , в следствие на което аз въобще не можех да взема решение да се върна ли или не. В дясно от мен в едни огромни храсти, ма храсти един път, необезпокоявани от никой деряха една липа и ми подсвиркаха палаво няколко „роми” /или може би трябва да ги наричам Господа Роми, те все пак са така ценни за нацията ни гласоподаватели и за това никой за нищо не ги безпокои и те си акат навред....../. Посред бял ден се оказах в ситуация достойна за роман на Артър К. Дойл, току виж Баскервилското куче изкочи от някъде и вземе, че ми изяде шеснайсетте ролки тоалетна хартия с надпис „ИЗГОДНО”. Видимо притеснена на средата на пътеката, която не е повече от десет метра, аз рязко смених посоката с надежда, че нагоре към жилищните блокове ще има светлина в тунела. А дано, ма надали. Там гората завършваше с подобаващо голяма, сравнително кротка глутница бездомни кучета и си оставаше все така гъста, деба и гората. А на 500 метра направо живеят 200 цигани с коне, свине и целата ги придружаваща смрад . В един момент се зачудих: Аз в квартала ли съм си?! Сега като „Ботев” е в „Б” група гостуващите отбори как ще намират стадиона? Ще трябва да палят огън и с дим да изписват в небето SOS като се затрият, си викам....Продължавам да се щурам из храстите, с тия въпроси в главата си, с крайно неподходящо облекло за целта и с шеснайсет ролки тоалента хАртия. „Баш днеска ли обух тия токчета, мама си..?” –псувам се тихичко. Ако ме е наблюдавал някой сигурно е решил, че психодиспансера е в лятна ваканция. Припкам си аз като Василиса Прекрасна с прибежки, очевадно незнаеща накъде отивам, клопайки с токовете и си спомням, че не много отдавна тук имаше пейки, алеи дори, разхождахме се през деня даже представи си.....Защо не вземат общинарите да го разпродадът тоя пущиняк. На кой му трябва?! Да вземат да се направят едни стройни кооперациики с такова разстояние помужду им, че да можеш да се ръкуваш през балкона с комшията от другия блок. Горд собственик на мезонет в парка! Другото, което си помислих, че сигурно всичко е с цел, та поляците да не търсят терен за „Джурасик парк” извън града./Поляци искат да правят „Джурасик парк” в покрайнините на града /.Местните ще пестим от траспорта!! Туристите да се оправят. Напълно възможен вариант.Хитро. Умни са копелетата от общинския съвет, за тва са там. Или пък някой от общината се надява направо в парка да изникне „Изгубения свят” /все към тоя автор клоня/и да се спестят разходи от всичко защото динозаврите ще ебът да ни изядът до крак.
Градът е Враца. Нема само софиянци да се оплакват от своя клозектодъв. Хубав, чисто нов термин, евала на който го измисли. Цела България е кенеф до кенеф. Докато ние, нормалните гражданите се спукваме от бачкане, алкохолизираме се или се наркоманизираме заради шибания стрес за мангалете и сеянете се създават чудесни условия, пак евала. Нека дружно да предложим на братята американци, както направиха Израел, да направят и една Мангалия. Некъде до Индия ще е удобно мисля.


статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2936