Пито - платено
дата: 26-03-2010 @ 00:00:00 EET
рубрика: анализи


Работи родната икономика! Работи, та дим се вдига!
Ето как!

Пристигнаха откъм страната на Манчестер Юнайтед червенокос англичанин и неговата плоска англичанка и веднага заминаха за Банско с цел да си купят китно апартаментче в близост до лифта, дето качва връх Тодорка, та след това всяка година, да долитат в китна демократична България и да карат на воля ски из Пирина. Както и на безценица, щото каквото и да говорим, все пак Банско не е Кицбюел. Та отидоха двамата поданици на кралицата в строителната фирма "Кючуков Билдинг фор еврибари", оставиха, както се полага според правилника на фирмата, десет хиляди евро капаро и тръгнаха да избират жилищна площ.
Щастлив от случилото се насред кризата капариране, собственика на фирмата Вениамин Кючуков веднага преведе тези десет хиляди на предприятието "Подбалкански цимент", което вече година го съди за неиздължени плащания. Преведе ги, та поне малко от малко да покаже, че, ето, все пак има някакво движение по сметката.
Щом получи десетте хиляди евро, собственикът на "Подбалкански цимент" Фильо Милев на мига ги изпрати към фирмата "Цачев и синове транспорт", тъй като самият Цачев и главно вторият му син Пешо Цачев, известен още като Пешо Тупалката, се беше заканил да го бомби, ако тои до дни не си плати за извозените от неговите камиони незнам колко си кубика мергел към пещите на "Подбалкански цимент".
Разбира се, в"Цачев и синове транспорт" дори нямаха време да се допрат до изпратените пари, защото веднага се разплатиха с Центъра за търговия с колесни съоражения и аксесоари "Булджанта", на които от години дължат незнам колко си евро за доставени автогуми.
От своя страна "Булджанта" незабавно преведоха получената сума на благоевградската фирма "Ню Ийст Юропиън консълт енджиниринг енд стандарт монитъринг", която направи проектите и цялата документация за новопостроеното свръхмодерно депо за гумаджийски вериги против боксуване и вече втора година изпраща искане след искане "Булджанта" да се издължи, както е по договора.
Щом най-сетне получи парите си "Ню Ийст Юропиън консълт енджиниринг енд стандарт монитъринг" незабавно разписа платежно нареждане, с което препрати десетте хилядарки на "КТМ лимитед", фирма търгуваща с компютри, която им бе доставила още в 2008-а незнам какви си специални компютри и с която имаха договор за отложено плащане, който обаче е отлаган вече толкова пъти, че собственикът й е настанен в новооткритото отделение за бизнесмени, пострадали от болести междуфирмената задлъжняемост на Пета югозападна психиатрична болница "Зигмунд Фройд".
То се знае десетте хиляди евро на английското се мейство не се задържаха и половин час в "КТМ лимитед", защото веднага заминаха за Банско. По-точно към "Кючукувов билдинг фор еврибади" - там, в една от новопостроените от тази фирма згради, "КТМ лимитед" има магазин, за който вече няколко години не е плащала наема си...
Та ето така, от фирма на фирма, върнаха се парите там, откъдето тръгнаха!
И тъкмо на време: червенокосият англичанин и англичанката му, след като обходиха всички апартаменти, които "Кючуков билдинг фор еврибади" продаваше и не си харесаха нито един, си поискаха обратно десетте хиляди евро капаро и поеха обратно към държавата на"Манчестер Юнайтед"...
Казах ви го в началото - работи родната икономика, та дим се вдига!
Главно дим!

статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3033