Защо тъгуват жените?
дата: 29-11-2010 @ 14:17:45 EET
рубрика: анализи


Оказва се, че изследователите на различията между половете са единодушни в едно – мъжете и жените са средностатистически интелектуално равни. Но както знаем – ако аз ям зеле, а ти пиле, двамата статистически ядем пиле със зеле, макар аз да съм примерно вегетарианка. Оказва се, че сред мъжете има много повече интелектуални двойкаджии и много повече пълни отличници, докато жените общо взето са интелектуални четворкаджийки. Президенти, богаташи, революционери, учени, НО също така и серийни убийци, бандити, бездомници, наркомани и пияници – все предимно мъже.

Сега да пренесем този научно установен и отдавна доказан факт в един бар. В него има 20 мъже и 20 жени. Седем от мъжете са екстремно умни като добрия Уил Хънтинг. Седем са пълни боклуци, полуидиоти, бъдещи обитатели на затворите и на канавките. Останалите шест са средна ръка. Сред жените имаме 2 отличнички, 2 двойкаджийки и 16 четворкаджийки. Хайде да се опитаме да чифтосаме това статистически правилно сборище. Ще стане още по-драматично, защото тогава пейзажът ще се омаже съвсем от емоционалните различия.

Четворкаджиите са моментално уредени със секс, любов и взаимност. Така ни се получават шест двойки средна ръка и хартисват 10 жени от златната среда. Двете двойкаджийки на секундата забиват двама от двойкаджиите, което води до непожелан остатък от 5 лузъра. Двете отличнички имат минимални шансове, защото едва ли някой от седмината суперотличници ще ги пожелае, а пък те по-ниско от своето ниво трудно ще погледнат. За високите мъжки постижения са отговорни качества като агресивност и склонност към конкуренция. Ако ги притежаваш, е малко вероятно: първо, да те търпи много умна жена; и второ, да си вземеш такава вкъщи. След като на работа и извън дома си в непрекъснато състезание и доказване, в интимния свят искаш само да грееш и да получаваш кравешко възхищение. Просто такава е природата на мъжете, така им диктува тестостеронът. Така че е най-вероятно седмината суперотличници да грабнат шест от жените средна ръка и един особено елитен екземпляр да успее все пак да се чифтоса с едната суперотличничка. (Но семейства като Кюри са толкова редки, че са статистически незначителни инциденти, които само доказват правилото.)

Кои останаха сами? Пет лузъра, една суперотличничка и четири жени средна ръка. А сега ми кажете как да са доволни жените? Поради някакви прищевки на генетиката пет абсолютно сгодни женици са принудени да се занимават с пет пълни човешки отпадъка. Интересно, че понякога те го правят, защото обществото ги притиска да се реализират като жени. С най-голямо желание и отдаденост се опитват от този генетичен боклук да направят хора и да изградят с тях семейства. Естествено с пълен неуспех. Или с цената на много преглътнати унижения.

Онзи горе е голям шегаджия. Според Кевин Смит („Догма”) е Онази горе, но според мен си е от мъжки пол. Защото така описаната статистическа несправедливост е в полза на тестостерон-производителите. Мамка им!

статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3080