Изнасилване
дата: 13-12-2010 @ 10:45:47 EET
рубрика: на всеки в устата


Ровя си в нета и чета разни тежки постмодерни заявки, как феминизмът в България не бил нужен, щото, видите ли, нямало проблеми. Равнопоставеността на жените била гарантирана от закона и всичко си било по мед и масло. Пък тези, дето мрънкали, били грозни и незадоволени и само си търсели повод да мразят легално мъжете.
Най-хубавият ми аргумент в такива случаи винаги е бил, че един от най-добрите ни закони е този за движение по пътищата. Което не пречи у нас годишно в катастрофи да умират повече хора, отколкото на бойните полета в Ирак и Афганистан взети заедно. Обаче в последните дни си имам още два аргумента. Защото видях как многократно публично изнасилиха медийно две български жени.

Случай 1: Амбициозната мома Калина Илиева, въпреки невръстната си възраст и тотална липса на адекватен опит и умения, става шеф на Фонд „Земеделие”. С височайше разрешение (Той, който е на небето у нас, лично е казал мъдрото си „да”). Изведнъж – вестникарско разкритие, че била с фалшива диплома. И – о, ужас! – едни от най-видните мъже в страната, от които очакваме благоденствие, демокрация и справедливост, плачат със седмици по всички национални ефири като малки шахматистчета набити от яка кака джудистка как ги била подвела една митоманка. Която на всичкото отгоре и тайно от тях износила и родила плод. Женени мъже с деца ми обясняват, че не могли да различат бременност от тумор. И че идея си нямали че момето не било толкова компетентно, за колкото се представяло.
Хайде бе! Аз пък имам друга версия. Аз смятам, че Калина Илиева не е била назначена на поста шеф на фонд „Земеделие”, а била цанена за бушон. Който да гръмне, когато се наложи. Всичко, на което сега отговорните държавни мъже цъкат с език, им е било идеално известно. И точно то я е направило най-подходяща за работата. Или иначе казано, търсили са си – и са си намерили! – пълна идиотка, зависима заради болната си амбициозност и жажда за власт и признание. Целувай ръка, моето момиче, назначена си! Обаче да предположим, че плановете са се объркали. И че тя след това вместо да им е вечно благодарна и да ги слушка, взела, та си повярвала до безкрайност и решила да ги порти пред Европа. Или си врътнала своя далаверка, в която не деляла с когото трябва. И ако назначилите я не са го разбрали на секундата, то тогава всички шефове на специални служби трябва на часа да си хвърлят оставките. Да си представим и друго – че доносите срещу земеделския министър, за които медиите писаха, са прелели чашата и тогава именно тези, които са назначили Калинчето, са си я поръчали. Чрез медиите, естествено, както обикновено. Моля, направете разследване, ето ви тази и тази информация. Обаче тайничко. Както навремето Ал Джазира получаваше записи на Осама по пощата без обратен адрес. (Това последното си го мисля, защото се оказа, че за фалшивата й диплома още преди месеци властите са били алармирани от журналист от вестник „Труд”, който по чисто журналистически път е стигнал до този извод и отправил запитване за коментар. Но тогава от земеделското министерство замазали работата. По-късно, взели та се скандализирали от абсолютно същия факт, който преди това потулили. Малко ми е нагласено.)
Глуповатата алчна жена-бушон е характерен типаж на българския преход. Ако се поразходите по големите фирми, в повечето от тях ще намерите такива. Баровците първо си ги чукат известно време, след това си ги издигат в йерархията и официално им дават в ръцете си бизнеса си. Та ако нещо се обърка, да гръмне женчето, а не те. Това са едни от най-мразените жени в България. Известни още като кариера-вагина. Съветвам ви да не ги мразите, защото те всъщност са жертви. И съдбата им често е като на Калина Илиева. Свършват публично разпнати без право на обжалване. Но ако си траят и слушкат, растат, растат, растат и е пълна загадка за всички как го правят, като не блестят с нищо. Понякога дори не блестят и с особена хубост. Аз ги жаля, не ги мразя.
Случай 2: Седемнайсетгодишна ученичка от бедно семейство в Горна Оряховица забременява от момче от ромски произход. Крие бременността си, което значи, че не е зарадвана от нея, ами направо не я иска. После ражда нещо, което тя смята, че е живо бебе, но според медицината не е, защото тежи под нормата да е бебе. И изведнъж цялата държавна машина с всички високотехнологични СРС-та се задейства, лекари са арестувани, събличани голи и прочее. Медиите реват: „Изроди! Убийци!“ Вътрешният министър чете по време на парламентарен контрол циничен подслушан разговор между лекарите.
Опа! И тук нещо не ми се връзва. Ако аз, видната софийска Ентелектуалка, средна класа, образована, подозрителна и забременяла по желание, не дай си боже родя мъртъв плод, дали ще ми съдействат със СРС-та? Не ми се вярва. Няма да ми обърнат никакво внимание. Колко жени в България с желани бременности и загубили бебетата си, имат претенции, че е станала лекарска грешка? Сигурно много. Заради колко от тях се е задействала цялата държавна машина? И всички медии. Не съм чула за други случаи. Започва да ми става подозрително – дали браним правата на ученичката, която не е искала да е бременна, или просто кроим шапка на лекарите? И защо? Само в Горна Оряховица ли умират бебета? И защо точно тях целнаха за първа показна акция срещу лекарите-убийци? Имам и тук една версия. Може би докторите от Горна Оряховица нямат влиятелни познати и са лесни жертви, когато се прави бюджет в здравеопазването и се прокарват някакви безумни реформи. „На тези ли некадърници ще даваме повече пари ? Ще ми протестират те заедно с учени и кинаджии, че не сме били добро правителство? Айде де! Вижте ги как трепят децата на нацията!” А на такава стръв лумпените много кълват. Бременното момиче, дето не искало да е бременно, сигурно също не е много речовито и способно да разкаже точно какво е станало. Затова примерно номерът няма да мине в София с по-образована родилка.
Разговорът между лекарите, който потресе цялото журналистическо стадо, може да се стори скандален само на тези, които не познават никакви лекари. Те просто така си говорят. За тях е наложително да нямат никакво лично човешко отношение към пациентите, а да ги разглеждат като случаи. Затова не им позволяват да лекуват и оперират роднини и приятели. За да нямат лично отношение. Защото то е лош съветник в медицината. И общо взето ти гарантира грешни емоционални решения, а не професионализъм. Аз продължавам да си обичам приятелката лекарка, която още в първи курс се научи да си яде сандвича в моргата по време на упражнения. Или може би трябва да я мразя, че не е плакала горко за съдбата но починалите край нея, а хладнокръвно е учила анатомия? Как не я е срам! Тя и по-гадни неща ми е казвала от тези, които Цветанов чете в парламента. Но е прекрасен лекар.
Кода: Сега аз на кое да вярвам – че перфектните честни ченгета, които ни управляват напоследък са: а) тъпи, защото ги е метнала една митоманка, или са б) умни, защото имат обоняние на вампири и надушват престъпленията срещу фетусите чак в Горна Оряховица? Обърквам се.
И още нещо. Да ви направи впечатление, че на нито една от двете описани по-горе жени не беше дадена думата? Странна работа. И двете обслужиха каузата „Ние сме велика власт и сме прави, дори когато правим батаци в здравеопазването и земеделието”. И никой не им даде възможност да се защитят. Журналистите, които с лекота стигат до опечалени близки на жертви и с удоволствие интервюират с часове изнасилени бабички, за да ги орезилят за втори път и публично, не могат да стигнат нито до Калина Илиева, нито до горнооряховската непълнолетна онеправдана родилка!? А, не на мене тия! Двете жени бяха използвани за пропагандни цели и медийно изнасилени, без да им се даде право на защита.
Та аз имам съвсем пресни причини да си остана феминистка. Не обичам така да се употребяват жени. И то когато стават майки. За по-ефектно и при двете имаме бременност. Специалистите по манипулация, измислили и двата случая, са зли гении! Евала!

статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3083