Пуснато на: Сря, 01 Фев 2012, 6:37 pm Заглавие: какво ще ядем,бахур или кървавица
Veteran Fucker
Регистриран на: Feb 14, 2005 Мнения: 15926 Местожителство: в един гъз
Така нареченият консенсус за „глобално затопляне“, причинено от цивилизацията, се сблъска с неприятен отчет, показващ, че през последните 15 години планетата не се нагрява. Данните от измерванията от 30 000 станции показват, че повишаването на температурата на Земята е спряло през 1997 година.
Освен това, учените казват, че Слънцето, след необичайно високото излъчване на енергия през 20-ти век, сега се движи към „грандиозен минимум“, заплашвайки със студени зими и намаляване на периода за отглеждане на храна. Сега сме в разгара на т. нар. слънчев 24 -ти цикъл, но броят на наблюдаваните изригвания е два пъти по-малък от тези, наблюдавани при подобни пикове през 20-ти век. Очакванията на учените на НАСА, получени от анализа на магнитното поле в близост до слънчевата повърхност са, че следващият пик на 25-тия цикъл (през 2022) ще бъде много слаб и че има 92 % вероятност през следващия и последващия цикъл да бъде постигнат така нареченият минимум на Далтон на ниво, наблюдавано в периода 1790-1830 години, когато средната температура в Европа е намаляла с два градуса.
Освен това, те не изключват възможността, че ще бъде достигнат и минимума на Маундер, наблюдаван през 1645-1715 г, известен като Малкия ледников период, през който Темза и холандските канали са били сковани от лед.
„Глобалните температури могат да падат силно в продължение на 50 години или дори повече“, казва Хенри Свенсмарк, директор на Националния космически институт на Дания.
„Предстои дълга битка да убедим някои, че Слънцето е много важен климатичен фактор, но Слънцето скоро ще го докаже само.“
Моделите, които използват поддръжниците на затоплянето, сега са критикуван от много, включително и заради това, че глобалното затопляне, действително липсващо от 1997 година, противоречи на тези модели противоречи и по този начин ги отрича.
Както споделя Бени Пайзер, директор на Академията за глобалното затопляне, „Ние вече сме свидетели на второ десетилетие пауза. Ако ние не видим убедителни доказателства за затопляне до 2015 г., става ясно, че тези модели са абсурдни. И ако е така, последиците за някои учени може да бъдат много сериозни “ _________________ в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
„Предстои дълга битка да убедим някои, че Слънцето е много важен климатичен фактор “
Не знам кои следва да бъдат убеждавани в това, но със сигурност мога да предположа че са изключително ПРОСТИ люде _________________ Животът не е за лабави ора
Регистриран на: Jun 12, 2004 Мнения: 2823 Местожителство: Измекярия
тва 'затопляне' и търговията с вредни емисии завъртя повече оборот от кредитните карти, заемите и ипотеките взети заедно в последните 10 години
ето тука в долната част на страницата можете да видите средните температури в англия - пика е 22С през юли http://www.bbc.co.uk/weather/2643743
направо са се сварили, дееба тия жеги миналия август звъня на митака - викам баче, как е? гнием, вика, над 18 не е ставало и вали нон стоп, котката се депресира, замисля самоубийство _________________
Спокойствие и силна храна. Сега като почнат да лансират новите митове за планетарното охлаждане, да видите как всички горива и енергоносители ще скочат до възбог - от ядрената енергия та до изсъхналия оборски тор.
Дранье и кланье, само това ги оправя Ония Горе. И то точно в изброения ред. _________________ www.avtorat.com
от около две години друга легенда върви по хората: "СЕЗОНИТЕ СЕ ИЗМЕСТВАТ"
Обикновено се произнася с едва прикрит ужас (драма от турски сериал) и/или с тон на пре-видял, пре-патил, изключително мъдър човек.
Обикновено ги питам:
1. Защо мислиш че се изместват (по кво съдиш)?
2. И да се изместват, какво от това? Ще си взимаме августовската отпуска през Юни ли? ми хууу! _________________ Животът не е за лабави ора
Регистриран на: Dec 29, 2004 Мнения: 7321 Местожителство: не знам, ама не е убаво....
Bay_Spiridon написа:
от около две години друга легенда върви по хората: "СЕЗОНИТЕ СЕ ИЗМЕСТВАТ"
Обикновено се произнася с едва прикрит ужас (драма от турски сериал) и/или с тон на пре-видял, пре-патил, изключително мъдър човек.
Обикновено ги питам:
1. Защо мислиш че се изместват (по кво съдиш)?
2. И да се изместват, какво от това? Ще си взимаме августовската отпуска през Юни ли? ми хууу!
е добре де, а ти кьорав ли си? кога за последно видя пролет-лято-есен-зима в Бг? има два сезона - лайнян и приятен. приятният е от май до септември, максимум до октомври. другото е все лайна. _________________ beware of Янко!
Ми де да те знам къде гледаш? Аз си ги виждам и четирите добре подредени, както си му е редът. Земи стАни у 6.30 па направи едно кросче в парка за 30 минути, па после ми кажи че нямало пролет и/или есен; Хората все мрънкат че ги няма, а просто НЕ ГИ ВИЖДАТ _________________ Животът не е за лабави ора
Регистриран на: Dec 29, 2004 Мнения: 7321 Местожителство: не знам, ама не е убаво....
хм.... интересна теория. може и така да е. да ти кажа обаче аз кво виждах някога и кво виждам сега....
някога:
март - променливо, лайняно, от сняг до топличко.
април - топло, с някои лоши дни
май - топлооооо!
тва е пролет!
после юни, юли, август - жега, тва е лято!
септември, октомври - топла есен, ноември - студена, дъждовна, късна есен.
декември, януари, февруари - зима!
сега кво виждам:
март - смраааад, сняг!
април - смрад, сняг!
май - ебах го, жегаааааа!
юни,юли, август, септември - жегаааа!
октомври - кога жега, кога сняг и смрад!
ноември - смраааад и сняг, и така до май....
та не знам ти в кой парк търчиш, ама е тва е кертинката през моите очи _________________ beware of Янко!
Регистриран на: Feb 14, 2005 Мнения: 15926 Местожителство: в един гъз
нищо не ви пречи каквото и да виждате според вашите възприятия пак да ядете БАХУРА _________________ в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
хм.... интересна теория. може и така да е. да ти кажа обаче аз кво виждах някога и кво виждам сега....
някога:
март - променливо, лайняно, от сняг до топличко.
април - топло, с някои лоши дни
май - топлооооо!
тва е пролет!
после юни, юли, август - жега, тва е лято!
септември, октомври - топла есен, ноември - студена, дъждовна, късна есен.
декември, януари, февруари - зима!
сега кво виждам:
март - смраааад, сняг!
април - смрад, сняг!
май - ебах го, жегаааааа!
юни,юли, август, септември - жегаааа!
октомври - кога жега, кога сняг и смрад!
ноември - смраааад и сняг, и така до май....
та не знам ти в кой парк търчиш, ама е тва е кертинката през моите очи
Едно време си се чудил само как да избягаш от час и да отидете в горичката със съучениците да играете я на хокей, я на мач я на жумичка. Или с приятелите от блока на игрището до вас. Или фунийки, бой със снежни топки или с шейната на Канала (реката) и прочее. Та като потичаш 20 минути няма жега няма дъжд, няма мраз- все ти е свежичко.
Сега вече си навъртял ЕГН, дете и жена, отговорности, пиине, пушене и си лягаш най- рано в 11. Тичаш насам- натам, псуваш, псуват те, сметки за тока, разправии, поправяш колата или чакаш тролея, плащаш заема от банката или застраховката на колата, все закъсняваш.... Кога да видиш минзухара, изкласил изпод снега? _________________ Животът не е за лабави ора
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети