Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Шефа ми е в „лек режим”
анализиHamelin написа
Всички прилики с действителни лица са съвсем случайни, честно.......27 август 2013, вторник, ако правилно съм ги изчислила 12 775-ти ден от живота ми. На робата съм, вече е около 10 часа преди обяд.

Това е вероятно десетата работа, която сменям до сега. И ставам все по-бедна....Шефа ми е в „лек режим”, милата душичка.......ПОЛУотпуска демек, но все пак трябва да сме радостни, че си чете мейл-а. Ебаси кефа – видимо се радвам. Той няма да си ореже неговата ПОЛУотпуска, но моят 5 дневен „платен отпуск” ще ми коства 100 лв. по-ниска заплата.......юпиии......................Трябвало да съм позитивна, да съм се срещала с позитивни хора, МНОГО БИЛО ВАЖНО.... Така ми каза шефката ми, защото вероятно иска да ми намекне, че лошото ми настроение не е приемливо и трябва да спра да й скапвам деня.
Чудя се, как ли би ми помогнала срещата с позитивни хора, имайки предвид че: Изгониха ме от квартирата ми защото .............имах гости през лятото....яко е да имаш алчни и зли хазяи с едно ухо залепено до вратата ти...., когато наема нова квартира трябва да платя - наем, депозит и комисионна, което в най-добрия случай значи 750 лв. кеш. И то точно Септември, когато е старта на учебната година, а детето ми ще празнува първия си юбилей - навършва 10 годинки.....а аз получавам 700....и сега ще ми удържат 100 защото имах наглостта да си взема 5 дни отпуск в началото на Август. Бях в „лек режим”.
Та как точно срещаща с позитивните хора ще ми помогне в случая? Позитивните, които никога няма да разберат как така си опрял до 5 лв. „Глупости! - казват. Е чак до 5 лв. не си опрял!” Сит на гладен никога няма да повярва. Какво точно им е позитивното не схващам? Щот ходят на ресторант, кино, театър, почивки, а ти не можеш да си го позволиш и само това ще ги направи полезни за тебе щото са позитивни? Те са си позитивни и полезни за себе си. Мен ме сдухват! Само веднъж съм казвала на „позитивен човек”, че съм опряла до 5 лв. и повече няма да го направя. Позитивните не разбират нас непозитивните. И не ги виня. Но не искам да слушам как оптимизма ще ме спаси, когато дори на сто работи едновременно да ходя пак същите пари ще ми дават....защото шефа ми е в „лек режим” ...... а лекия режим поражда работа! За другите. „Трябва да се работи!” – казва шефката. В никакъв случай не трябва да оставаме и секунда без работа! Докато почиваш премести тия камъни......... „Кой звъня?”, „Кой прати факс?”, „Да не изпуснем някоя поръчка!”, „Какво СПЕШНО ни остана за днес?”...все въпроси чиито отговори трябва да водят „компанията” към просперитет. „Компанията”, която защитава интересите ти, като не ги защитава. Но шефовете са позитивни – „Страхотен екип сме!” „Аз смятам, че ще се справим с всичко!”. Радоско викам си аз....трябва да се защитават интересите на фирмата до смърт! Да се съвместяват 12 до 13 длъжности да си съобразителен, находчив, но само в насока полезна за „компанията”, която е позитивна като цяло и ти в никакъв случай не може се предявяваш претенции, защото в крайна сметка......”какво толкова правите”.
Позитивните намаляват разходите.....като ти режат от заплатата. Позитивните ме питат защо не си поръчвам обяд като тях от кетъринга.......”Защото може да готви ”- отговаря вместо мен шефката ми....Тя е позитивна жена. Шефката ми. Не е ли?!? Защо тогава срещите с нея не ми помагат? Нещо не ми е наред явно.
Много искам и аз да стана позитивна. Тогава ще милвам непозитивните по главиците и като се разделим ще се отърся от киселото им настроение. „Пишман станах от тия непозитивни хора!” ще си кажа. „Не може ли просто да черпят от моя позитивизъм и да спрат да мрънкат!”

P.S. Току що казаха, че шефа "наистина" си чете мейл-а
Публикувано на 29-08-2013 @ 16:29:41 EEST от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: анализи
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: анализи:
ПЪРВОТО ЕБАНЕ

рейтинг на статия
средна оценка: 3.86
Гласове: 15


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

анализи

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?