СИ ЕБАЛО ТАНЦИТЕ!
дата: 28-04-2011 @ 19:03:42 EEST
рубрика: как да прекараме...


Аха! Да бе да! Баш па народни танци!

Не ми стига дето в дискотека обикновено ми правят място да седна, щото мислят, че съм с гипсиран крак, ми сега трябва да ходя и да се излагам продължително време пред едни и същи хора!
Освен това е нЕма такава потна история! И винаги ще се намери някой чичко с косми в ушите да се хване за тебе и да ти усмърди душата!


Е, оня ден едно приятелче ми разправя, че решил да опита как е и отишъл на танци.

Занесъл се небрежно до залата, погледнал отвън през стъклото и... пощръклял от страст! Вътре мацки, муцки – ма-ца-ни-ца!

От ентусиазъм едвам взел завоя иззад ъгъла и заорал на стъргалото за кал пред входа. Влетял вътре с все изтривалката, която му се увила на връзката на кеца, но той се овладял в последния момент и я изтръскал в ъгъла. Поел дълбоко дъх, напърчил алаброса и с походка на старши гларус, който е изгорял под мишниците и току-що е получил първите пориви на задаващо се зверско разстройство, победоносно връхлетял в залата.

Влезнал, оставяйки зад себе си солидна диря от похот във въздуха, когато бил покосен от взривна вълна на царящата вътре пръчовина. АД!

То не било смрад, не било чудо! Когато в родния му Каспичан протекла септичната яма на АПК-то и заляла сладкарницата в центъра, миризмата била като в японска дзен градинка в сравнение с това, което го ударило в синусите.

Вече не виждал нито мацки, нито муцки, нито дявол – виждал само лилав облак със зеленикаво по крайчеца и от очите му закапали едри сълзи!

Не, не – не се разчувствал – лютяло! Избягал с мръсна газ - като рокер от концерт на Веско Маринов!

Следващия път не отишъл така неподготвен! Старото куче бил опитен боец! Въоръжен с щипки за нос и мухозол за всеки случай, той смело влетял в залата. Този път бил сто процента сигурен, че вече ще се докопа до мацките. А веднъж докопа ли се до тях – нЕма удържане!

Даже си бил репетирал няколко безотказни реплики пред огледалото, които от опит знаел, че работят на сто процента. Като например „Мацко, и пет големи мастики да шмръкна, пак мога да изпомпам 48 лицеви опори! Ако слушкаш ще ти дам да си отдолу!” Тази реплика обикновено така въодушевява жените, че даже не дочакват да я довършиш – директно се нахвърлят върху тебе, мятайки безразборно ръце, чанти, пепелници... ма то това е от страст!

Влетял той с познатата и добре отработена походка и се запътил към едно страхотно маце с прилепнал по дупето анцуг и моментално я вцепенил с фамозен чар и небрежната реплика „къ съ кааш, бейби?” Виждайки по блясъка в оцъклените й очи и зяпнала уста, че тя вече е негова той предприел решителна маневра и още не изрекъл известното сваляческо заклинание „мммм – какви хубави крака! Кога отварят?” усетил, че от очите му отново закапали едри сълзи!

Не, не – този път не му залютяло на очите. Той предвидливо си бил с щипката на носа, която, украсена на малки калинки, покацнали върху напъпили азалии, му придавала особено младежко и непринудено непорочно излъчване.

Източникът на сълзите му този път била една перфектно пласирана в чатала му граовка...
и повече не отишъл! Както обича да казва – „таковал съм ви танците, таковал съм ви спорта! Само бири, мастики и ник`во ставане от масата!”
Та така...


статията идва от E-bane - Even Better Than The Real Thing (Literaturen Front)
http://www.e-bane.net

URL-ът на статията е:
http://www.e-bane.net/modules.php?name=News&file=article&sid=3116