Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
За легалните и други дроги(или какво са The Smart Drugs)
на всеки в устатаe-blivko написа
Та значи, седя си пред компютъра и си викам : « Абе що не им спретна на тези убавци от е-бане един ТУТОРИЯЛ за меките дроги ! ».

Общи Положения : С тия писания не искам да поучавам никого ; всичко оттук може да се приложи на практика ; не съм активист за, нито против дрогата, а просто излагам разни факти, които могат да бъдат проверени. Статията е моя, не съм я преписвал и се гордея с нея. Мисля, че може да е от полза на някого, затова я пиша.

Легални обобщения : Ми всички знаят, че има няколко групи вещества, дето не можеш да си ги купиш от ЦУМ. Излъчват ги почти всяка вечер по Новините и Панорама заедно с разни маскирани типове с кучета, дето се перчат около целофанови пакети с кафяв прах. Те това са забранените химикали. Добре де, вярно е,че това не е достатъчно, затова сте се опитам накратко да ги класифицирам. Ще чуете често да говорят за разни « меки и твърди дроги ». Ми да, всъщност сушените листа са меки, пък кристалите твърди…Не, това е неудачен майтап, разделянето на меки и твърди е абсолютно произволно и неточно. Затова тук повече няма да го използвам. Ще изложим най-общо основните групи забранени субстанции тук, а пък законните им alternative: по-нататък.
Такаа, значи:
-Опиоиди(опиати) :алкалоиди, извлечени от екстракт на Папавер Сомниферум(опиум) и техните производни. Повечето ги знаете: хероин,морфин,кодеин,метадон и десетките им сродни(оксиморфон,оксикодон,трамадол). Тук не претендирам за изчерпателност, само изброявам основните членове на групата.Повечето могат да се инжектират, някои могат да се пушат И някои се проемат перорално. Всички са най-малкото под control, а повечето са си направо незаконни за притежаване.
-Кокаин: съществува в 2 оснивни форми- кокаин хидрохлорид и кокаин-база(crack). Хидрохлорида се резорбира бързо през лигавиците, затова може да се смърка. Базата се пуши и достига невероятно бързо високи плазмени нива, действието и е пъти по-силно. Казват обаче, че пристрастяването идвало още след първата употреба на крек. И двете форми на кокаина са нелегални, така че повече не ни интересуват.
-Амфетамини: в началото са използвани като апетитоподтискащи средства, сега са изоставени заради множеството странични ефекти и реалният риск от пристрастяване. Амфетамин, метамфетамин като основни представители. Към тази група може да се отнесе и Extasy-то(МДМА) И няколкото му вариации(МАДМ). Всички тия захарчета са също нелегални
-Халюциногени: хетерогенна група химични съединения.Тук ще споменем само нелегалните субстанции, тъй като познаваме няколко,които не са изрично забранени не само в България, но И в ЕС. Та нелегални са:ЛСД-25,псилоцибин,мескалин,ДМТ,ПЦП,Кетамин,буфотенин,АЕТ,5-МеО-АМТ и всякакви други екзотични производни.
-Канабис(все още забранен почти навсякъде по света!)
-Бензодиазепинови и барбитурови производни- не са дроги в истинския смисъл на думата, използват се под control за тяхното седативно, сънотворно и антиепилептично действие(няма да изброяваме препарати).
-Инхалирани разтворители: всички до болка познаваме сополивите мангалчета с пликче лепилце в ръка. Като бях в даскало батковците “дишаха” и разтворител за боя и кви ли не други лайна.Те не са истински забранени, но не са и истински дроги, така че ги споменаваме само за пълнота.
-Стимуланти(неамфетаминови)- ефедрин,хармалин,пиперазини, и други. Не знам дали ефедрина е официално забранен в България или просто от отдавна е спрян от производство, но съм сигурен че забраняването му е в ход навсякъде по света, защото служи за изходна съставка в един относително прост синтез на амфетамини.

Такаа, след това кратко и сравнително неинтересно изложение на субстанциите от юридически интерес, пристъпваме към интересната част:

Законни дроги:алкохол, кофеин, шоколад,секc…а, извинете, отплеснах се!

1.Salvia Divinorum- растение, произлизащо от Мексико, използвано още от маите(или ацтеките?) за предизвикване на състояния на транс. Химически активната субстанция е Салвинорин-А, неалкалоидно вещество, селективен активатор на Капа-опиоидните рецептори в мозъка. В дози около 6-8грама сушени листа предизвиква дереализационни и деперсонализационни изживявания с перцепторни аномалии и халюцинации. Ефектът му се сравнява с trip-ът от ЛСД и псилоцибин.
Държа да кажа, че субстанцията е селективен стимулатор на Капа-рецепторите и няма ефект върху Мю и сигма-рецепторите, на които се дължат другите ефекти на класическите опиоиди(седация,толерантност,пристрастяване). Така че аддикционния потенциал на дрогата е практически нулев. Може да се добие от Интернет- едно стръкче струва 10-15 евро. Доставя се по пощата. Нелегално е само в Австралия, Белгия,Финландия,Италия и Южна Корея. В другите държави по света все още е леглна.

2. Ipomoea violacea(Morning Glory)- растение, подобно на т.нар. “грамофонче”, което въпреки безобидния си оптимистичен вид съдържа амид на лизергиновата киселина(ЛСД е диетиламид на лиз.киселина). Има подобен на ЛСД ефект, но дозата е индивидуална и продължителността на ефекта: по-малка.И то може да се добие лесно по Интернет.Легално е по света освен в Щатите Аризона И Луизяна.

3. Ololiuqui (Rivea corymbosa)- растение, познато на Ацтеките и на Гоа-транс маниаците(има група с това име). Хипнотично и халюциногенно действие.

4.Catha edulis- съдържа катинон-вещество с амфетаминоподобно действие. Може да се поръча чрез Интернет и е легално.

5.Datura stramonium- по нашенски “татул”. Съдържа скополамин и атропин- вещества, които причиняват еуфория до делириум с халюцинации. Може да се пушат сушените листа. Не препоръчваме поглъщането на части от растението през устата.

6.Ephedra sinica- съдържа гореупоменатия ефедрин, който пък има амфетаминоподобно действие. Интересното е, че ефедрина по света е забранен за разпространение, но растението може да се отглежда навсякъде като декоративно.

7.Кактуси. На практика мескалин може да се добие от долоупоменатите видове халюциногенни кактуси на маите(или актеките?-все се бъркам ).

T. pachanoi - San Pedro
T. peruvianus - Peruvian Torch
T. terscheckii - Cardon Grande

В повечето държави е нелегален, но- за естетична употреба- защо не!

Няма да банализирам сега с разни пожелания .

Искам само да се знае, че четенето на този текст и всички действия, които произлизат от него са на отговорността на читателя.

В тази статия не съветваме никoй да употребява психоактивни субстанции !

Поздрави!
Публикувано на 20-09-2005 @ 00:00:00 EEST от apocalypshit
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: на всеки в устата
· търсене в статии от: apocalypshit


най-четената статия в: на всеки в устата:
ОРАЛЕН СЕКС - Десет стъпки и малко техники

рейтинг на статия
средна оценка: 4.81
Гласове: 255


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?