Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Райска демокрация
об-зор наdilovska написа
На Слави,
регионално неизвестният кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ- Варна, на когото след време ще носим цветя и питки със сол, просейки милост за живите.http://www.e-bane.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8531&postdays=0&postorder=asc&start=0

* * *
И като заваляха политически обещания, та цял месец. Хубаво отрупаха медиите. И от целия спам стана ясно едно - разделянето на българските политици на корумпирани от честни е същото като разделянето в българските ресторанти на пушачи от непушачи. Все едно да разделиш един и същи плувен басейн за пикаещи и непикаещи във водата.

Взаимните обвинения в корупция стигнаха кресчендо, при което слушащите си запушват ушите и вече не искат да знаят кой е крив и кой е прав. Алтернативата на днешните политически обещания е още по-ужасяваща. Тя е напълно в духа на най-старата демокрация, датираща още от Райската градина, когато Господ завел Ева при Адам и му рекъл: "Ето, избери си жена!"

В политическите скандали и всички следствия, и всички последствия, Ева се явява с мъжествени пожарникарски черти, свенливо водена за ръка от Всевишния на Републиката. А около нея- рояк незнайни шаферки, грижещи се за "успеха на всички нас" и изпълнили до дупка предизборните листи с обещания за невъзможното. Наистина, какво значение има факта, че духовното ниво на човека се определя от количеството съвест, което му се е отдало да събуди в епохата?

Усмихни се, България! Не случайно в химна ти се пее, че си земен рай! И демокрацията ти - райска. В това ежедневие дори новината, че са открили гена на вечния живот, изглежда леко обезсърчаваща.

В името на Отца и Сина (админа) и на Светия сайт, Амин.
Публикувано на 30-06-2009 @ 00:00:00 EEST от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: об-зор на
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: об-зор на:
ИЗ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПРОТОКОЛИ

рейтинг на статия
средна оценка: 4.06
Гласове: 29


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

об-зор на

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?