Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
За туризма и културния обмен
на всеки в устатаKa-no написа
Историята е фолклорно-традиционна (демек не претендира за авторство) и визира двама български младежи, деца на будни духом родители, които сякаш стъпили с левия крак в европейското бъдеще, предвидливо кръстили рожбите си със звучните имена Балкан и Профитерол - една фонетична амалгама от традиции и технологично новаторство, която сякаш предопределила културния възход на двамата.

Та Балкан и Профитерол изкарали задружни, макар и доста прашни детски години в родното Пердашево, където сред облаци от смях и крави те изградили богата душевност и благородство на характера. Когато било нужно проявявали завидна твърдост (което можели да потвърдят съседките Стамата, Клеопатра и Фанфара), а друг път я комбинирали с нежност (което можела да потвърди козата Спаска, но тя си траела по лингвални причини, въпреки открития си характер и желанието си да споделя).
В крайна сметка, както постулирал Балкан, "колкото повече нянки има да се бозае, толкова повече мое на истинска либофф да трае"! Млякото идвало бонус. Логиката била необорима и двамата с Профитерол я следвали плътно през цялото си юношество.
В един исторически момент будният родителски дух продал малък брой кози, включително Спаска, която въпреки вегетарианската си диета с годините се била позанемарила и вече не представлявала нито културен, нито турен интерес. Продажбата финансирала висшето на децата, осъществено в големия град Свищоф, където Балкан и Профитерол развили студенстско-градски дух и култура с размах, непознат за оборните представи на обществото в Пердашево. Както обичал да казва в моменти на възхищение баща им на раздумка с приятели:
- Дебакултурата, дебафонетиката, дебаекзистенцията! Ного са изисквани тея двамата кат' земат да ти изкажат неква словесност!
Всички цъкали с възхищение при тези думи, щото за тях и изказните средства на бащата били на ръба на перцепцията и някак мистично граничели със сюрреализма на Дали и далеч надхърляли елементарния кубизъм на Пикасо, с който било изпълнено ежедневието в Пердашево.

Двамата студенти с тревожен дух осъзнали, че Свищоф за тях е по-тесен и от на Спаска...абе доста тесен им се видял, та решили като еманация на културния си възход да осъществят една скъпа, но стойностна извънконтинентална екскурзия (на обща стойност 378 лева за 5 дни, с включена закуска и гид) из далечни и екзотични страни, чрез което да разширят до безобразие и без това широкоъгълния си културозор. Избрали страните-жертви със случаен пръст, наложен върху глобуса на света, който по неясни причини бил убегнал от интересите на Пикасо и се въртял много плавно и заоблено. Африка! Това им решение предопределило съдбата на още една свиня плюс две кози, но всички били убедени, че това е инвестиция, дето си струва козите. Само Африка не била убедена за това дали си струва. Увереността на родителите обаче била затвърдена от дядото на Профитерол - ерудиран мъж, неведнъж посетил мащабни околийски центрове като Грудево и Кърджали, който казал със замах "bottom road to look"! Демек "гъз път да види". Това бил силен аргумент, на който не се намерил достоен опонент, за зла участ на козите и особено свинята, на която предстоели големи неприятности по Коледа. За Африка не ми се говори, но учените отчели в този период сериозни тектонични движения на континента, който сякаш се опитвал да отплава в посока обратна на Балканите.

Балкан и Профитерол поели африканската обиколка с бодър дух и открити сърца, решени да вземат и съответно да дадат максимума от себе си на всяка чужда култура, която срещнат.

На четвъртия ден се отзовали в Египед, въпреки преговорите на високо ниво с дипломацията ни в столицата. Както винаги - били сме любезни, но твърди. "Кой може да спре хода на звездите?", казал нашия дипломат в отговор на молбата на египедското аташе за културен запор, очевидно изключвайки Чък Норис и г-н Борисов от контекста на разговора. Усещайки накъде отиват нещата на аташето му се свили аташаците от културен страх.

Уви, Хеопсовата пирамида била най-важната културна забележителност за страната. Още щом влезли вътре, Балкан и Профитерол били посрещнати от зверски многохилядногодишен задух, който далеч задминавал по интензитет на нюансите даже дръзките миризми от обора на родното Пердашево, с които били израстнали двамата. Въпреки че те лесно се отскубнали от късогледия поглед на екскурзовода и се понесли по пътя на познанието в мрачните коридори на пирамидата, колкото по-навътре влизали, толкова по-задушно ставало...културата може да изисква жертви, но никъде не е казано, че следва да са жертви на лоша вентилация! Подкрепян от тази теза, Балкан не издържал, спрял се и викнал на Профитерол:

-Ебимумаматавишистка, Профи, не моа повече! 'Ного е задушно тука, дагоеба! Аре пиши КУР, ама на латински, и да си излизаме!
Публикувано на 02-02-2010 @ 09:09:28 EET от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: на всеки в устата
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: на всеки в устата:
ОРАЛЕН СЕКС - Десет стъпки и малко техники

рейтинг на статия
средна оценка: 2.92
Гласове: 27


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

на всеки в устата

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?