Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
мъжете не плачат
литера-туряshizomaru написа
Поредния ден на работа. А колко много ме мързи и как не ми се излиза изобщо в тоя студ дето е навън, ама просто няма как. Погледът който хвърлям през прозореца ме кара да се замисля дали не съм болен, всички улици са заснежени, сигурно е минус пет а аз цял ден трябва да карам бус с задно предаване, което вещае толкова много неприятности.

Поредния ден на работа. А колко много ме мързи и как не ми се излиза изобщо в тоя студ дето е навън, ама просто няма как. Погледът който хвърлям през прозореца ме кара да се замисля дали не съм болен, всички улици са заснежени, сигурно е минус пет а аз цял ден трябва да карам бус с задно предаване, което вещае толкова много неприятности. Ама нали съм си добро дете навличам дебелите дрехи и излизам. В десет и нещо съм пред офиса с кафенце в едната ръка и цигарка в другата и потреперващ от студ чакам да ми дадът днешния район и да се метна на топличко в буса. Лошото е че трябва да мина през складовете на една фирна които се намират на сточна гара и както и да го мисля все трябва да мина през кръговото е не искам да минавам през там. Има едно малко момиченце можеби на пет шест годинки което почти винаги е там и проси - неискам да го виждам, смачква ме отвътре, виждал съм много Грозни неща в живота си до сега, но това момиченце ми къса сърцето всеки път. Незная дали е циганче - най вероятно , по нищо не му личи, но има една възраста жена която най вероятно е майка му и определено е циганка. Но всъщност това няма значение, децата са деца. После като порастнат вече ще бъдат роми, българи или каквито са там по народност... Сега това момиченце е просто едно дете, и като всяко такова е невинно, непознава тоя свят, след време ще го научат - ти си ромче трябва да крадеш, трябва да просиш, да лъжеш иначе няма да оцелееш; и след като няколко пъти го напъдят с думите "Изчезвай мръсна мангалска курво" или нещо подобно ще научи урока си и ще последва съветите за да оцелее. Но сега още поквареното общество не е оставило отпечатък върху него, сега е само едно просещо малко дете - не искам да го виждам. Трябва да се напъвам да сдържам сълзите си - мъжете не плачат нали ? Може и да е бягане от проблемите или затваряне на очите пред въпросните проблеми на обществото - карай, не претендирам че съм безгрешен или че живея най правилно,че градя или се опитвам да направя това общество в което живея по-добро - искам да си затворя очите , дано не е там. Никога не съм и давал пари, само няколко бонбона и половин шоколад който беше останал. Както и да е може би днес няма да е там - твърде студено е дори и да просиш, дано онези които го карат да върши това поне днес са го оставили в къщи, дано онзи отгоре днес е в добро настроение. Все пак минавам през магазина за две вафли.
Втора кола подрет съм на сфетофара, втора след огромния джип отпреде голям почи колкото буса. А онова малкото момиченце пак е тука, доста леко облечено. Господи колко е засмяна, въпреки зачервените бузи и посинелите от студ ръце - това за пореден път ме кара да се замисля над това какво всъщност е щастие и кое го носи. Скача между колите, почуква на прозореца а човекът от вътре просто маха с ръка, тя вдига рамене усмихвайки се отново, завърта се и продължава да снове между колите, продължава да се смее. Сигурно в детските и очи всичко това е игра, това му е красивото на детството. Застава до въпросния джип. Прозорецът се сваля и се показва само една ръка която мята шепа монети в натрупалия на тротоара сняг. Монетте изчезват в него, а момйченцето със смях започва да рови с голите си ръчички в снега за да ги намери. И това е момента в който нещо в мен се чупи. Всеки има граници, всеки има предел на това което може да поеме, на това което може да изтърпи, граници на това което може да преглътне. А моите се счупиха в този момент. Плача. Немога да поема повече от това. Много ми е! Ако искаш да дадеш милостиня на някой просто му я даваш, а това което виждам е една груба подигравка с едно дете ! Породена от поквареното общество в което живеем, породена от изкривяването на ценностната система обърната само към власт и пари, потъпквайки всичко което не е свързано с тях. Мъжете не плачат знам, знам, просто изведъж започнаха да се стичат от очите ми, без да имам каквото и да е време да помисля или да ги спра. Просто една голяма вълна появила се от нищото заля бента който съм градил толкова години и в основите на който съм положил голямата си любов, приятелите и роднините които вече не са с мен. Мъжете не плачат, добре самоче аз плача и не мога да се спра. Но тези сълзи ... аз ... аз ще си отмъстя за всяка една от тях. Ще си го върна, и ще го направя сега. Не заради момиченцето, то неразбра подигравката, заради моите сълзи ще си го върна.
Задна. Спрачки. Първа. Газ. Втора. Газ. БУМ !
(онзи отваря вратата да слиза )
ЗАДНА. СПИРАЧКИ. ПЪРВА. ГАЗ. ВТОРА. ГАЗ. БУМ !
( целият е почервенял, като горила на която така и така прилича и заради мускулите и заради космите )
Задна...
(тук отвори вратат и ме измъкна от буса; след първия юмрук загубих съзнание )
Публикувано на 02-03-2010 @ 00:00:00 EET от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: литера-туря
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: литера-туря:
Приказка за дърваря, трите му брадви и двете му жени

рейтинг на статия
средна оценка: 4.38
Гласове: 13


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

литера-туря

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?