Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Изнасилване
на всеки в устатаbgdolcevita написа
Ровя си в нета и чета разни тежки постмодерни заявки, как феминизмът в България не бил нужен, щото, видите ли, нямало проблеми. Равнопоставеността на жените била гарантирана от закона и всичко си било по мед и масло. Пък тези, дето мрънкали, били грозни и незадоволени и само си търсели повод да мразят легално мъжете.
Най-хубавият ми аргумент в такива случаи винаги е бил, че един от най-добрите ни закони е този за движение по пътищата. Което не пречи у нас годишно в катастрофи да умират повече хора, отколкото на бойните полета в Ирак и Афганистан взети заедно. Обаче в последните дни си имам още два аргумента. Защото видях как многократно публично изнасилиха медийно две български жени.

Случай 1: Амбициозната мома Калина Илиева, въпреки невръстната си възраст и тотална липса на адекватен опит и умения, става шеф на Фонд „Земеделие”. С височайше разрешение (Той, който е на небето у нас, лично е казал мъдрото си „да”). Изведнъж – вестникарско разкритие, че била с фалшива диплома. И – о, ужас! – едни от най-видните мъже в страната, от които очакваме благоденствие, демокрация и справедливост, плачат със седмици по всички национални ефири като малки шахматистчета набити от яка кака джудистка как ги била подвела една митоманка. Която на всичкото отгоре и тайно от тях износила и родила плод. Женени мъже с деца ми обясняват, че не могли да различат бременност от тумор. И че идея си нямали че момето не било толкова компетентно, за колкото се представяло.
Хайде бе! Аз пък имам друга версия. Аз смятам, че Калина Илиева не е била назначена на поста шеф на фонд „Земеделие”, а била цанена за бушон. Който да гръмне, когато се наложи. Всичко, на което сега отговорните държавни мъже цъкат с език, им е било идеално известно. И точно то я е направило най-подходяща за работата. Или иначе казано, търсили са си – и са си намерили! – пълна идиотка, зависима заради болната си амбициозност и жажда за власт и признание. Целувай ръка, моето момиче, назначена си! Обаче да предположим, че плановете са се объркали. И че тя след това вместо да им е вечно благодарна и да ги слушка, взела, та си повярвала до безкрайност и решила да ги порти пред Европа. Или си врътнала своя далаверка, в която не деляла с когото трябва. И ако назначилите я не са го разбрали на секундата, то тогава всички шефове на специални служби трябва на часа да си хвърлят оставките. Да си представим и друго – че доносите срещу земеделския министър, за които медиите писаха, са прелели чашата и тогава именно тези, които са назначили Калинчето, са си я поръчали. Чрез медиите, естествено, както обикновено. Моля, направете разследване, ето ви тази и тази информация. Обаче тайничко. Както навремето Ал Джазира получаваше записи на Осама по пощата без обратен адрес. (Това последното си го мисля, защото се оказа, че за фалшивата й диплома още преди месеци властите са били алармирани от журналист от вестник „Труд”, който по чисто журналистически път е стигнал до този извод и отправил запитване за коментар. Но тогава от земеделското министерство замазали работата. По-късно, взели та се скандализирали от абсолютно същия факт, който преди това потулили. Малко ми е нагласено.)
Глуповатата алчна жена-бушон е характерен типаж на българския преход. Ако се поразходите по големите фирми, в повечето от тях ще намерите такива. Баровците първо си ги чукат известно време, след това си ги издигат в йерархията и официално им дават в ръцете си бизнеса си. Та ако нещо се обърка, да гръмне женчето, а не те. Това са едни от най-мразените жени в България. Известни още като кариера-вагина. Съветвам ви да не ги мразите, защото те всъщност са жертви. И съдбата им често е като на Калина Илиева. Свършват публично разпнати без право на обжалване. Но ако си траят и слушкат, растат, растат, растат и е пълна загадка за всички как го правят, като не блестят с нищо. Понякога дори не блестят и с особена хубост. Аз ги жаля, не ги мразя.
Случай 2: Седемнайсетгодишна ученичка от бедно семейство в Горна Оряховица забременява от момче от ромски произход. Крие бременността си, което значи, че не е зарадвана от нея, ами направо не я иска. После ражда нещо, което тя смята, че е живо бебе, но според медицината не е, защото тежи под нормата да е бебе. И изведнъж цялата държавна машина с всички високотехнологични СРС-та се задейства, лекари са арестувани, събличани голи и прочее. Медиите реват: „Изроди! Убийци!“ Вътрешният министър чете по време на парламентарен контрол циничен подслушан разговор между лекарите.
Опа! И тук нещо не ми се връзва. Ако аз, видната софийска Ентелектуалка, средна класа, образована, подозрителна и забременяла по желание, не дай си боже родя мъртъв плод, дали ще ми съдействат със СРС-та? Не ми се вярва. Няма да ми обърнат никакво внимание. Колко жени в България с желани бременности и загубили бебетата си, имат претенции, че е станала лекарска грешка? Сигурно много. Заради колко от тях се е задействала цялата държавна машина? И всички медии. Не съм чула за други случаи. Започва да ми става подозрително – дали браним правата на ученичката, която не е искала да е бременна, или просто кроим шапка на лекарите? И защо? Само в Горна Оряховица ли умират бебета? И защо точно тях целнаха за първа показна акция срещу лекарите-убийци? Имам и тук една версия. Може би докторите от Горна Оряховица нямат влиятелни познати и са лесни жертви, когато се прави бюджет в здравеопазването и се прокарват някакви безумни реформи. „На тези ли некадърници ще даваме повече пари ? Ще ми протестират те заедно с учени и кинаджии, че не сме били добро правителство? Айде де! Вижте ги как трепят децата на нацията!” А на такава стръв лумпените много кълват. Бременното момиче, дето не искало да е бременно, сигурно също не е много речовито и способно да разкаже точно какво е станало. Затова примерно номерът няма да мине в София с по-образована родилка.
Разговорът между лекарите, който потресе цялото журналистическо стадо, може да се стори скандален само на тези, които не познават никакви лекари. Те просто така си говорят. За тях е наложително да нямат никакво лично човешко отношение към пациентите, а да ги разглеждат като случаи. Затова не им позволяват да лекуват и оперират роднини и приятели. За да нямат лично отношение. Защото то е лош съветник в медицината. И общо взето ти гарантира грешни емоционални решения, а не професионализъм. Аз продължавам да си обичам приятелката лекарка, която още в първи курс се научи да си яде сандвича в моргата по време на упражнения. Или може би трябва да я мразя, че не е плакала горко за съдбата но починалите край нея, а хладнокръвно е учила анатомия? Как не я е срам! Тя и по-гадни неща ми е казвала от тези, които Цветанов чете в парламента. Но е прекрасен лекар.
Кода: Сега аз на кое да вярвам – че перфектните честни ченгета, които ни управляват напоследък са: а) тъпи, защото ги е метнала една митоманка, или са б) умни, защото имат обоняние на вампири и надушват престъпленията срещу фетусите чак в Горна Оряховица? Обърквам се.
И още нещо. Да ви направи впечатление, че на нито една от двете описани по-горе жени не беше дадена думата? Странна работа. И двете обслужиха каузата „Ние сме велика власт и сме прави, дори когато правим батаци в здравеопазването и земеделието”. И никой не им даде възможност да се защитят. Журналистите, които с лекота стигат до опечалени близки на жертви и с удоволствие интервюират с часове изнасилени бабички, за да ги орезилят за втори път и публично, не могат да стигнат нито до Калина Илиева, нито до горнооряховската непълнолетна онеправдана родилка!? А, не на мене тия! Двете жени бяха използвани за пропагандни цели и медийно изнасилени, без да им се даде право на защита.
Та аз имам съвсем пресни причини да си остана феминистка. Не обичам така да се употребяват жени. И то когато стават майки. За по-ефектно и при двете имаме бременност. Специалистите по манипулация, измислили и двата случая, са зли гении! Евала!
Публикувано на 13-12-2010 @ 10:45:47 EET от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: на всеки в устата
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: на всеки в устата:
ОРАЛЕН СЕКС - Десет стъпки и малко техники

рейтинг на статия
средна оценка: 2.83
Гласове: 18


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

на всеки в устата

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?