Меню
· Начало
· АРХИВИТЕ_СА_ЖИВИ
· Топ_50
· Рубрики
Неделна партия шах
литера-туряxlnt написа
Необичайно топъл декември, нещо на тоя сняг не му се идва, не само в
мръсните градчете, но и по планинките. Та доста хора имаше на гарата в
Стара Зара, да чакат влака за Софията. Той си я беше прегърнал за 'чао'
и сега я гледаше увиснал на прозореца, мисълта че го изпращат го топлеше,
'щото отдавна не се бе случвало,...

а и предишните момичета предпочитаха да ги
изпращат.. - ..но не и тя, тя е специална.., к'во ста'а бе мамка му деба.." - течеше мисълта му в тоя момент, последната част породена от изненадващото и насилствено натискане в гръб.
Някой с по-голяма раница (копеле, моята
раница е по-голяма от твоята - махай се от пътя ми) си ползваше правото на разминаване в тесния коридор.
Няква смахната лелка.. не се разсейвай -
подай ръка на Момичето, гледай я като зашеметена кокорджъ и излъчвай любовни
позитрони и може би другата седмица пак ще те вземе с нея на хижа :) само не казвай глупости като "обичам те", тва са признаци на зараждащата се мания.

Последно изсвирване на шапкарите по гарата, съмнителни нинжа сигнали с фенерчетата и трена потегляяя.. туф-тутуф - ускорен (ултра) бърз влак - 4 часа тутуф-тутуф нооо, той имаше план - да си спомня хубавия уйкенд и любимия човек и да си
крой планчета за бъдещето...

- Сооофке ма! ама Маргото ма, на баба момичето - в Ниш - златен медал и купа на шах ма Софке ма, 1-во място, източно-европейско, на баба момичето! - проехтя зад него еуфоричен и съвсем не-притеснителен глас.
Бърз укорителен
поглед разкри лелката която предизвика пернишкия му комплекс с по-голямата си
раница.
Оффф - тая пък кво се развикала... айде нека си се радва явно има повод - сега ще затвори - то скъпо.... му мина през ума... обаче лелката явно имаше 500 безплатни с натрупване който беше решила да пази за сватбата на брачедката Донка
ама сега Маргото, на баба детето умното, беше спечелило златен медал и купа - ударничка! и сега цялата рода трябваше да бъде уведомена на висок глас, както и 2-та съседни вагона и всички гари покрай който минаваше УБВ за столицата.
Лелката по невиннo бабешки се извиняваше в 3-то лице - "...аз малко тука викам да ма чуате, и се извинявам на пътнициете ама съм толкоз зарадвана ма Снежано ма, какво дете - на 8 годинки шампион ма!..." - та не вървеше човек да и направи забележка... музика нямаше как да си пусне - телефона си го купи за 20 лв - нокия, имаше фенерче.. хубав телефон, ама нямаше музичка.. и в главата му се настаниха съвсем различни от плануваните мисли, как ще стане и ще
обясни на бабката мъките адови и как черния господар за нея е отредил занимателни неща за следващата вечност, как и тя и цалата и рода ще бъдат фигури на шахматна дъска и маргото - на баба надеждата, ще ги командва в безнадеждни партии срещу най-отвратителните изчадия на католическата мисъл.
Ммхм прекалено 'Лимбоник Арт' - трябва да послуша нещо друго, реши да отвори процореца. Дъртата чанта беше добре подплатена и явно навикнала.
Пробва метълско държание, поуригна се 2-3 пъти - бабето разказваше невъзмутимо историята на
поредния братовчед. 2 часа минаха във крясаци за успехите на малкото генийче на бабка и ядни
мисли за отмъщение.
Накрая не издържа, нещо в него прещрака - вече не се контролираше.. все едно някой от демоните в пустеняшката народна литература го беше обзел. Изправи се рязко, видя ръката си да се просяга и сграбчва олепения с изолирбанд сиеменс це-40, чу се да вика на изплашената и свита женица и се видя как хвърля телефона през отворения прозорец.
Тука правим леко превъртане с картина: кондуктори, разправии и 20 лв. поолекнал за обещетение и 2 часа по късно си беше в Сф (никога не и се бе радвал толкова). Обади се на милото, че се е прибрал, прибра се в квартирката, легна и забрави.

Нещата се развиваха добре с Нея, усещаше го. Във сряда си говориха как уйкенда ще отидат в Кермен кадето семейството и имаше стара фамилна къща. Ще идат заедно! Ооойеа, бейби!
Петъка се домъкна бавен и славен, дори и шефа се беше заразил с добро настроение и го пусна 1 час по-рано да "ходят младите да се веселят, аз като бях като тебе...."
Тя го чакаше усмихната и нереална, махна
му докато автобуса паркираше. Със слизането си я целуна и прегърна - усмихнати като шибани херовимчета.

- Айде в колата, че родата чака. Братовчедчето ми е спечелила първо място на финалите по шах за слепи...
Публикувано на 30-07-2013 @ 15:55:19 EEST от blondie
 
В тази рубрика
· търси в рубрика: литера-туря
· търсене в статии от: blondie


най-четената статия в: литера-туря:
Приказка за дърваря, трите му брадви и двете му жени

рейтинг на статия
средна оценка: 3.81
Гласове: 11


отдели само 1 секундичка и гласувай за статията:

отлично
мнооо добре
добреее
Regular
лошооооо

опции

 разпечатай статията разпечатай статията

Свързани теми

литера-туря

коментарите са си собственост на тоя дето ги поства. ние не носим никаква, ама никаква отговорност за съдържанието им.

анонимниците не могат да тургат коментари. аре да се регистрираш, а?